… Βρήκαμε παπά, ετσετερά, ετσετερά. Μέχρι να φτιάξω τη βασική συνταγή ήτανε. Μετά βρήκαμε πολέντα, να φτιάξουμε πέντ-έξι … συνταγές.
Τάρτα πολέντας με μοτσαρέλα, ντομάτα και αντσούγιες
υλικά:
πολέντα (βρασμένη και αρτυμένη)
2 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλα
2-3 ντομάτες
12 φιλέτα αντσούγιας
θυμάρι
4-5 ελιές Καλαμών
Βράζουμε την πολέντα για 1 ώρα σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε την πολέντα δημιουργώντας μια βάση και καλύπτοντας και τα τοιχώματα της φόρμας.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε ισόπαχες ροδέλες.
Τις αραδιάζουμε πάνω στην πολέντα εναλλάξ και με τρόπο που η μία ροδέλα να πατάει στην προηγούμενη.
Από πάνω βάζουμε τα φιλέτα της αντσούγιας και αρωματίζουμε με θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄ περίπου.
Γαρνίρουμε με τις ελιές σε φετάκια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου