Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πολέντα με μανιτάρια και τυρί …

… Πολλά νόστιμη άμα μπελαλίδικη βρε παιδί μου. Τρεις χαλβάδες θά ’χα φτιάξει τόση ώρα που ανακάτευα την πολέντα και θα μού ’μενε κι η γλύκα στο στόμα. Τέλος πάντων, ας προχωρήσω στο επόμενο στάδιο ή, όπως λένε και τα νειάτα, ας ανέβω επίπεδο.
Δυο παρασκευές θα φτιάξω, μια τάρτα με ντομάτες, μοτσαρέλα και αντσούγιες κι ένα ‘παστίτσιο ’ με μανιτάρια και τυρί …



Πολέντα με μανιτάρια και τυρί
Pasticcio con funghi e fontina




υλικά: 
πολέντα (
βρασμένη και αρτυμένη)
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ.άσπρα μανιτάρια
200 γρ. τυρί που λιώνει (γκούντα, ένταμ, ημίσκληρο)
200 ml γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
μια τούφα μαϊντανός ψιλοκομμένος





Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πολέντα, ισιώνοντας την επιφάνειά της με βρεγμένο κουτάλι. 


Σε μια κουταλιά βούτυρο και λίγο λάδι ροδίζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες. 

Τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4΄-5΄, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. 



ΠΟΛΕΝΤΑ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ
     ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ  



Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και το βάζουμε σε μπαιν μαρί μαζί με το γάλα ανακατεύοντας για να λυώσει.

 Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού πάνω στην πολέντα και απλώνουμε από πάνω τα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄. 

Σερβίρουμε αμέσως.



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
      ΨΗΜΕΝΗ 


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου