Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Μαφαλντίνες με άγρια σπαράγγια και κουκουνάρι …

… Μας μούλιασαν οι ασταμάτητες βροχές αλλά είχαν κι ένα καλό πέρα από το προφανές που είναι ότι το καλοκαίρι δε θα μας λείψει το νερό.
Έ
γιναν νωρίς φέτος τα σπαράγγια, τα άγρια που φυτρώνουν σε βάτους και φράχτες. Θα γιορτάσουμε μαζί τους, επιτέλους, την άνοιξη με μια λιτή, ανοιξιάτικη μακαρονάδα …



Μαφαλντίνες με άγρια σπαράγγια και κουκουνάρι



SAM_7095


υλικά:
1/4 κούπας κουκουνάρι
250 γρ. φετουτσίνι
2 ματσάκια σπαράγγια
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. γλ. μουστάρδα με κόκκους
άνηθος ψιλοκομμένος





Σε αντικολλητικό τηγανάκι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να πάρει χρώμα.



IMG_20180401_132211_1IMG_20180401_132211



Πλένουμε τα σπαράγγια, κόβουμε τις σκληρές άκρες των κοτσανιών, ξεφλουδίζουμε αν χρειάζεται μέχρι τη μέση τους και τα κόβουμε λοξά στα 3.



IMG_20180401_092015IMG_20180401_092036



Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Στα 5 τελευταία λεπτά του βρασίματος προσθέτουμε τα σπαράγγια.



IMG_20180401_133722IMG_20180401_134535




Κρατάμε ένα μπωλ από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίζουμε ζυμαρικά και σπαράγγια.

Στην ίδια κατσαρόλα ή σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το τυρί, τη μουστάρδα, τον άνηθο και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται για να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.

Ρίχνουμε τις μαφαλντίνες με τα σπαράγγια και ανακατεύουμε.



IMG_20180401_134724IMG_20180401_134904IMG_20180401_135018IMG_20180401_135029



Τελευταία προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



 IMG_20180401_135112IMG_20180401_135118SAM_7091SAM_7092SAM_7097SAM_7094SAM_7096SAM_7098






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου