Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Το αρνί …

… κρατάει σαράντα μέρες στο σπίτι μας, όσες ακριβώς και η γιορτή. Ένας αλλά λέων αυτός που το τρώει, αλλά και πάλι πόσο να φάει χωρίς τη λέαινα και τα κουτάβια; Και με τη χοληστερίνη να γνέφει από νέες απάτητες κορυφές;
Το ζεστάναμε μια, το ζεστάναμε δυο, ήρθε η ώρα της μεταποίησης. Η πιο απλή και προφανής είναι σε πίτα για σουβλάκι με αυτοσχέδιο τζατζίκι της στιγμής, χωρίς πατάτες αλλά μόνο με λαχανικά.
Η άλλη, αυτοσχέδια κι αυτή, είναι κάτι αραβομεξικανοϊνδικό που πολύ μας άρεσε …




Με το αρνί που περίσσεψε



IMG_20180411_195230



υλικά:
αρνί ψημμένο
πίτες για σουβλάκι, αραβικές ή τορτίγιες

 

Για τη σως: 
3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 αγγουράκια τουρσί
1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι
μαρούλι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

προαιρετικά:
κρεμμύδι, ντομάτα σε φέτες
μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

Για το αυτοσχέδιο τζατζίκι:
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 αγγουράκια τουρσί
λάδι, ξύδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
δυόσμος ή άνηθος







Ξεπλένουμε καλά το αγγουράκι τουρσί και την πιπεριά και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Τα ρίχνουμε στο στραγγιστό γιαούρτι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Επειδή το αγγουράκι και η πιπεριά έχουν ήδη την αρμύρα τους, είμαστε φειδωλοί στο αλάτι που προσθέτουμε.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λάδι. Ανακατεύουμε ξανά και αρωματίζουμε με πάπρικα.



IMG_20180411_192037IMG_20180411_192009



Ξεψαχνίζουμε το αρνί και το ζεσταίνουμε πολύ καλά στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

IMG_20180411_194027IMG_20180411_193955



Ζεσταίνουμε ελαφρά και τις τορτίγιες ή την πίτα για σουβλάκι.
Αλείφουμε γενναιόδωρα με τη σως τη μία τορτίγια και σκορπίζουμε απο πάνω το αρνί.



IMG_20180411_194222IMG_20180411_194319IMG_20180411_194637



Δροσίζουμε με το ψιλοκομμένο μαρούλι, προσθέτουμε ό,τι άλλο θέλουμε, καλύπτουμε με τη δεύτερη τορτίγια και κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια.



IMG_20180411_194658IMG_20180411_194702IMG_20180411_194716IMG_20180411_195022IMG_20180411_195022



Σερβίρουμε αμέσως.




IMG_20180411_195117IMG_20180411_195213IMG_20180411_195241




Για το αυτοσχέδιο ελαφρύ τζατζίκι τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί στο χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε στο γιαούρτι μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά λάδι και ελάχιστο ξύδι. Αρωματίζουμε με άνηθο ή δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και πολτοποιημένο σκόρδο αλλά προτιμούμε την άοσμη εκδοχή, μέρες που είναι.

 

IMG_20180411_191958IMG_20180411_192002



Φτιάχνουμε πίτα με το τζατζίκι, λίγο αρνί, ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι, τυλίγουμε και τρώμε.

 

IMG_20180411_195423IMG_20180411_195512






2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα! Εμάς δυστυχώς δεν περίσσεψε, καθώς είμαστε πολύ φαγανοί στην οικογένεια! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά, να χαίρεστε και να ευχαριστιέστε την κάθε στιγμή. Με τέτοια μαγείρισσα πώς να μην είναι φαγανή η οικογένεια!

      Διαγραφή