… Νιώθω ένα βάρος γιατρέ. Σα να έχω επάνω μου ολόκληρο τούβλο, σαν να με βάλανε στην πρέσσα και να με πατάνε, σαν να στοίβαξαν επάνω μου βάζα, κονσέρβες και ζάχαρες για να με ισοπεδώσουν. Είμαι σοβαρά, γιατρέ; ρώτησε ανήσυχη η τσιαμπάτα. Μήπως αρχίζω να τρελαίνομαι;
- Καθόλου, απάντησε καθησυχαστικά ο γιατρός. Ούτε τρελαίνεστε, ούτε τα φανταστήκατε όλα αυτά, για τον απλούστατο λόγο ότι συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
- Νιώθω και κάποιες αλλαγές στο σώμα μου. Μήπως …
- Ακριβώς. Συγχαρητήρια, είστε σάντουιτς …
Σάντουιτς πατητό με λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα
υλικά:
2-3 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
1 κουτ. γλ. από το λάδι τους
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
μαρούλι, ρόκα, μαϊντανός
ελάχιστη μουστάρδα με κόκκους
1 ψωμάκι τσιαμπάτα
Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν για τα σάντουιτς με τσιαμπάτα ή πανίνι το λεγόμενο panini press, που είναι παρόμοιο με τις δικές μας σαντουιτσιέρες/ ψηστιέρες/ γκριλιέρες. Γι’ αυτό το σάντουιτς όμως χρησιμοποιούν απλώς βάρη. Πολλά βάρη.
Ανακατεύουμε σε μπωλ τη μουστάρδα με το λάδι. Ανοίγουμε την τσιαμπάτα στα δύο και την αλείφουμε εσωτερικά με το μείγμα της μουστάρδας.
Στρώνουμε κάτω τρυφερά φύλλα από μαρούλι ή λίγη ρόκα και βάζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες, τις λιαστές ντομάτες και φύλλα μαϊντανού.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, βάζουμε ξανά λίγο μαρούλι ή ρόκα και κλείνουμε το σάντουιτς με το πάνω μέρος του ψωμιού.
Το τυλίγουμε πολύ καλά σε μεμβράνη φαγητού και το ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Το σκεπάζουμε με μια ακόμη λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω του όσο περισσότερο βάρος μπορούμε. Αραδιάζουμε κιλά ζάχαρη, κονσέρβες ή ό,τι άλλο μας βρίσκεται. Μπορούμε να τα βάλουμε όλα μέσα σε κατσαρόλα κι ύστερα να πατήσουμε το σάντουιτς με την κατσαρόλα.
Το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, ώστε να ‘σπάσουν’ όλα τα υλικά και να δεχτούν να συνεργαστούν στη δημιουργία ενός απολαυστικού σάντουιτς.
Βγάζουμε το σάντουιτς από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε 3 χορταστικά κομμάτια.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου