Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Νιώθω ένα βάρος …

… γιατρέ. Σαν να έχω επάνω μου ολόκληρο τούβλο, σαν να με βάλανε στην πρέσσα και να με πατάνε, σαν να στοίβαξαν επάνω μου βάζα, κονσέρβες και ζάχαρες για να με ισοπεδώσουν. Είμαι σοβαρά, γιατρέ; ρώτησε ανήσυχη η τσιαμπάτα. Μήπως αρχίζω να τρελαίνομαι;
- Καθόλου, απάντησε καθησυχαστικά ο γιατρός. Ούτε τρελαίνεστε, ούτε φανταστήκατε τίποτε απ’ όλα αυτά, για τον απλούστατο λόγο ότι συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
- Νιώθω και κάποιες αλλαγές στο σώμα μου. Μήπως …
- Ακριβώς. Συγχαρητήρια, είστε σάντουιτς …

 

Σάντουιτς πατητό με λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα

 

SAM_5426

 

υλικά:
2-3 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
1 κουτ. γλ. από το λάδι τους
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
μαρούλι, ρόκα, μαϊντανός
ελάχιστη μουστάρδα με κόκκους

1 ψωμάκι τσιαμπάτα

 

 

 

Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν για τα σάντουιτς με τσιαμπάτα ή πανίνι το λεγόμενο panini press, που είναι παρόμοιο με τις δικές μας σαντουιτσιέρες/ ψηστιέρες/ γκριλιέρες. Γι’ αυτό το σάντουιτς όμως χρησιμοποιούν απλώς βάρη. Πολλά βάρη.

 

 

Ανακατεύουμε σε μπωλ τη μουστάρδα με το λάδι. Ανοίγουμε την τσιαμπάτα στα δύο και την αλείφουμε εσωτερικά με το μείγμα της μουστάρδας.
Στρώνουμε κάτω τρυφερά φύλλα από μαρούλι ή λίγη ρόκα και βάζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες, τις λιαστές ντομάτες και φύλλα μαϊντανού.

 

 

SAM_5402

 

 

SAM_5404

 

 

SAM_5406

 

 

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, βάζουμε ξανά λίγο μαρούλι ή ρόκα και κλείνουμε το σάντουιτς με το πάνω μέρος του ψωμιού.

 

 

SAM_5407

 

 

SAM_5408

 

 

SAM_5410

 

 

Το τυλίγουμε πολύ καλά σε μεμβράνη φαγητού και το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Το σκεπάζουμε με μια ακόμη λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω του όσο περισσότερο βάρος μπορούμε. Αραδιάζουμε κιλά ζάχαρη, κονσέρβες ή ό,τι άλλο μας βρίσκεται.
Μπορούμε να τα βάλουμε όλα μέσα σε κατσαρόλα κι ύστερα να πατήσουμε το σάντουιτς με την κατσαρόλα. Το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα,  ώστε να ‘σπάσουν’ όλα τα υλικά και να δεχτούν να συνεργαστούν στη δημιουργία ενός απολαυστικού σάντουιτς.

 

 

SAM_5411

 

 

SAM_5413

 

 

Βγάζουμε το σάντουιτς από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε 3 χορταστικά κομμάτια.

 

 

SAM_5417

 

 

SAM_5418

 

 

SAM_5419

 

 

SAM_5422

 

 

Σερβίρουμε.

 

 

SAM_5424

 

 

SAM_5425

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου