… Αν ο Γαργαντούας έψαχνε για γλυκό, αυτή θα ήταν η επιλογή του. Ένα τεράστιο κωκ που θα το έκανε μια χαψιά και δεν θα έμενε ούτε ψίχουλο για τον καημένο τον Πανταγκρουέλ. Διότι κακώς έχει δυσφημιστεί η δόλια μάνα που τρώει και του παιδιού δεν δίνει. Τα είδαμε και τα χαΐρια του πατέρα.
Για να επανέλθω στο γλυκό όμως, μια μέρα πεθυμήσαμε κωκ. Αλλά πού να τρέχαμε για ζαχαροπλαστείο. Βαριόμασταν.
Μήπως να φτιάχναμε; Κι γι’ αυτό βαριόμασταν.
Αν αυτοσχεδιάζαμε; Γι’ αυτό δε βαριόμασταν …
Κωκ γίγας
υλικά:
2 δίσκοι στρογγυλό παντεσπάνι
σιρόπι
κρέμα ζαχαροπλαστικής
γλάσσο σοκολάτας
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι που θα φτιάξουμε από ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού ή να πάρουμε σιρόπι που περίσσεψε από κάποιο γλυκό κουταλιού ή κομπόστα.
Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ή απλώς να χτυπήσουμε μια κρέμα από φακελάκι ή και απλό άνθος αραβοσίτου.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο γλάσσο σοκολάτας ή να λυώσουμε κουβερτούρα, την οποία μπορούμε να εμπλουτίσουμε με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και μέλι, ή με γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά, συναρμολογούμε το κωκ. Βάζουμε σε βάση για τούρτα το ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με σιρόπι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά όχι να σιροπιαστεί και να μουλιάσει. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το οποίο ραντίζουμε με σιρόπι.
Φτιάχνουμε το γλάσσο με τον τρόπου που προτιμάμε, το αφήνουμε να δέσει ελαφρά και περιχύνουμε γενναιόδωρα το γλυκό.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου