Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Κωκ γίγας …

… Αν ο Γαργαντούας  έψαχνε για γλυκό, αυτή θα ήταν η επιλογή του. Ένα τεράστιο κωκ που θα το έκανε μια χαψιά και δεν θα έμενε ούτε ψίχουλο για τον καημένο τον Πανταγκρουέλ. Διότι κακώς έχει δυσφημιστεί η δόλια μάνα που τρώει και του παιδιού δεν δίνει. Τα είδαμε και τα χαΐρια του πατέρα.

 

gargantua

 

Για να επανέλθω στο γλυκό όμως, μια μέρα πεθυμήσαμε κωκ. Αλλά πού να τρέχαμε για ζαχαροπλαστείο. Βαριόμασταν.
Μήπως να φτιάχναμε; Κι γι’ αυτό βαριόμασταν.
Αν αυτοσχεδιάζαμε; Γι’ αυτό δε βαριόμασταν …

 

Κωκ γίγας

 

SAM_2229

 

υλικά:
2 δίσκοι στρογγυλό παντεσπάνι
σιρόπι
κρέμα ζαχαροπλαστικής
γλάσσο σοκολάτας

 

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι που θα φτιάξουμε από ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού ή να πάρουμε σιρόπι που περίσσεψε από κάποιο γλυκό κουταλιού ή κομπόστα.

Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ή απλώς να χτυπήσουμε μια κρέμα από φακελάκι ή και  απλό άνθος αραβοσίτου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο γλάσσο σοκολάτας ή να λυώσουμε κουβερτούρα, την οποία μπορούμε να εμπλουτίσουμε με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και μέλι, ή με γάλα ή κρέμα γάλακτος.

 

 

Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά, συναρμολογούμε το κωκ. Βάζουμε σε βάση για τούρτα το ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με σιρόπι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά όχι να σιροπιαστεί και να μουλιάσει. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το οποίο ραντίζουμε με σιρόπι.

 

 

SAM_2218

 SAM_2221

 SAM_2222

 SAM_2224

 

 

Φτιάχνουμε το γλάσσο με τον τρόπου που προτιμάμε, το αφήνουμε να δέσει ελαφρά και περιχύνουμε γενναιόδωρα το γλυκό.

 

 

SAM_2225

 SAM_2226

 SAM_2228

 SAM_2231

 

 

Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

 

 

IMG_6642

  

IMG_6646

  

IMG_6648

  

IMG_6647

  

IMG_6649

  

IMG_6645

 

 



.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου