… Για της μικράς το σαντουίτς, εμείς πιάνουμε τα προζύμια από νωρίς. Αυτά τα τυρί-ζαμπόν και στα μεγάλα κέφια λίγη ρώσικη δεν τα βάζουμε στο στόμα μας.
Καθόσον το υψηλόν μικρόν μας έχει εκλεπτυσμένον ουρανίσκο και επιθυμεί σαντουίτς ανώτερα …
Σάντουιτς σε τσιαμπάτα με πέστο και προσιούτο
υλικά:
1 ψωμί τσιαμπάτα
4 λεπτές φέτες προσιούτο
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης
έτοιμη σάλτσα πέστο
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
ρόκα
Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα ή προθερμαίνουμε μια σαντουιτσιέρα. Κόβουμε στη μέση κατά μήκος την τσιαμπάτα και αλείφουμε το κάτω μισό με πέστο και το πάνω μισό με ελαιόλαδο.
Αραδιάζουμε με τη σειρά πάνω από το πέστο, το προσιούτο, την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε μια χούφτα τριμμένο τυρί. Κλείνουμε το σάντουιτς με το υπόλοιπο ψωμί.
Λαδώνουμε ελαφρά το σάντουιτς από πάνω και από κάτω.
Το ψήνουμε στη σαντουιτσιέρα για 3΄-4΄, πιέζοντάς το για να μειωθεί σε όγκο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3΄-4΄ ή όσο μας αρέσει.
Σερβίρουμε αμέσως.
Αν χρησιμοποιήσουμε γκριλιέρα και όχι σαντουιτσιέρα βάζουμε το σάντουιτς να ψηθεί και ταυτόχρονα το πιέζουμε δυνατά από πάνω με κάποιο βάρος (η συνταγή μιλά για ένα τούβλο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο!). Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά το γυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο και για την άλλη.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου