Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σάντουιτς σε τσιαμπάτα με πέστο και προσούτο …

… Για της μικράς το σαντουίτς, εμείς πιάνουμε τα προζύμια από νωρίς. Αυτά τα τυρί-ζαμπόν και στα μεγάλα κέφια λίγη ρώσικη δεν τα βάζουμε στο στόμα μας.
Καθόσον το υψηλόν μικρόν μας έχει εκλεπτυσμένον ουρανίσκο και επιθυμεί σαντουίτς ανώτερα …

 

Σάντουιτς σε τσιαμπάτα με πέστο και προσιούτο

 

SAM_5399

 

υλικά:
1 ψωμί τσιαμπάτα
4 λεπτές φέτες προσιούτο
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης
έτοιμη σάλτσα πέστο
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
ρόκα

 

 

Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα ή προθερμαίνουμε μια σαντουιτσιέρα. Κόβουμε στη μέση κατά μήκος την τσιαμπάτα και αλείφουμε το κάτω μισό με πέστο και το πάνω μισό με ελαιόλαδο.

 

SAM_5381

SAM_5382

 


Αραδιάζουμε με τη σειρά πάνω από το πέστο, το προσιούτο, την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας.

 


SAM_5383

SAM_5384

SAM_5385

 


Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε μια χούφτα τριμμένο τυρί. Κλείνουμε το σάντουιτς με το υπόλοιπο ψωμί.


 

SAM_5386

SAM_5388

SAM_5391

 


Λαδώνουμε ελαφρά το σάντουιτς από πάνω και από κάτω. 

Το ψήνουμε στη σαντουιτσιέρα για 3΄-4΄, πιέζοντάς το για να μειωθεί σε όγκο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3΄-4΄ ή όσο μας αρέσει.  

Σερβίρουμε αμέσως.

 

SAM_5392


SAM_5396


SAM_5398


SAM_5397


SAM_5400

 

 

Αν χρησιμοποιήσουμε γκριλιέρα και όχι σαντουιτσιέρα βάζουμε το σάντουιτς να ψηθεί και ταυτόχρονα το πιέζουμε δυνατά από πάνω με κάποιο βάρος (η συνταγή μιλά για ένα τούβλο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο!). Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά το γυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο και για την άλλη.

 

 


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου