… Το καρότο και το μαστίγιο είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους επίτευξης του επιθυμητού αποτελέσματος. Συνίσταται στην εναλλαγή που έκανε διάσημο το σκωτσέζικο ντους και το δίδυμο ‘good cop - bad cop’. Σε απλά ελληνικά, σου ρίχνω ένα δόλωμα ίσα για να τσιμπήσεις κι ύστερα παίρνω το μαστίγιο και πού σε πονεί και πού σε σφάζει.
Τι να κάνω λοιπόν μ’ εσένα που εξακολουθείς να μην τρως φρούτα και λαχανικά; Έχε χάρη που από την επιβολή προτιμώ την επιλογή. Θα αγνοήσω το μαστίγιο και θα πάρω καρότα. Πολλά καρότα …
Κέικ με καρότο
υλικά:
200 γρ. καρότα
120 γρ. αραβοσιτέλαιο
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
60 γρ. αλεσμένα φουντούκια
2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
χυμός λεμονιού
ζάχαρη άχνη
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη και τα ραντίζουμε με ελάχιστο χυμό λεμονιού. Αν όμως έχουμε συγκεντρώσει τα υλικά και φτιάξουμε το κέικ αμέσως, μπορούμε να παραλείψουμε το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε συνεχόμενα και σαν κλωστή το λάδι και αρωματίζουμε με το λικέρ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι. Αν το μείγμα μας φανεί πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Ρίχνουμε τα φουντούκια, χτυπάμε 1΄-2΄ και κλείνουμε το μίξερ. Τελευταία ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175° C, για 40΄- 45΄.
Ξεφουρνίζουμε και, μόλις κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου