… Αποχαιρετισμός στα όλα. Αν θέλουμε να τηρήσουμε τα πατροπαράδοτα, το εκκλησιαστικό τυπικό, τα έθιμα και τις συμβουλές των διατροφολόγων, αυτό πρέπει να κάνουμε σήμερα. Να τα αποχαιρετήσουμε όλα.
Και τα τυριά και τα γάλατα και τα βουτύρατα και τα αυγά και τα γιαούρτια κι ό,τι δεν αποχαιρετήσαμε την προηγούμενη Κυριακή.
Να κάνουμε ένα τελευταίο γερό φαγοπότι, ένα χοληστερινούχο τσιμπούσι γεμάτο αυγοτύρια, αυγά, σαγανάκια, κι άλλα αυγά, τυρόπιτες, μακαρονάδες, τραχανόπιτες, μακαρονόπιτες και κασερόπιτες, γαλατόπιτες και γαλακτομπούρεκα.
Κι ύστερα να φράξουμε το στόμα μας με την κλασσική χάψα και να ξεχαστούμε ετοιμάζοντας το χαρταετό – να χρησιμεύσουν και σε κάτι οι εφημερίδες.
Μέχρι τότε όμως, φάτε-πιέτε μωρ’ αδέρφια. Εκτός όλων των παραπάνω, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα μας τιμήσει με την παρουσία της, και θα την τιμήσουμε εξαφανίζοντάς την, μια …
Φριτάτα με αυγά, μακαρόνια και λιαστές ντομάτες
υλικά:
3-4 αυγά
200 γρ. βρασμένα σπαγγέτι (ακόμη και χτεσινά)
8 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
φέτα
μαϊντανός, δυόσμος, θυμάρι
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε κομμάτια, το σκόρδο σε φετάκια και τη φέτα σε κύβους.
Χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο και τις λιαστές. Ανακατεύουμε καλά με το πηρούνι.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη φέτα.
Κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και αδειάζουμε το μείγμα.
Στρώνουμε με πηρούνι την επιφάνεια, πιέζοντας ελαφρά ώστε να ακουμπήσει καλά στο τηγάνι η βάση της φριτάτας.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄-7΄και γλυστράμε τη φριτάτα σε ταψάκι ή μεγάλο καπάκι.
Ξαναβάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και γλυστράμε απαλά τη φριτάτα με την ψημμένη πλευρά προς τα πάνω. Τηγανίζουμε για άλλα 5΄-7΄.
Βγάζουμε τη φριτάτα και τη σερβίρουμε σκέτη ή με πράσινη σαλάτα, κόβοντας χορταστικά τριγωνικά κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου