Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Σπαγγέτι με σάλτσα από παντζάρι και λιαστές ντομάτες …

… Καλά, μόνο εγώ τη θυμάμαι εκείνη τη διαφήμιση της Στολίσναγια, όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα; Με μια εντυπωσιακή Ρωσίδα, στα κατακόκκινα και μια φωνή με έντονη ρούσικη προφορά να λανσάρει το σλόγκαν ‘Σταλίίτσνιαγια … η κόκκκκινη’.
Ούτε ο θείος Γκούγκλης ξέρει κάτι, ούτε τα σάιτ με τις ρετρό διαφημίσεις – τελικά μόνο εγώ και οι ελέφαντες θυμόμαστε. Και τη θυμήθηκα, επειδή η σημερινή μακαρονάδα είναι πιο κόκκινη κι απ’ τη Ρωσίδα κι απ’ τη βότκα της …


Σπαγγέτι ολικής με σάλτσα από παντζάρι και λιαστές ντομάτες



ΠΙΑΤΟ



υλικά:
3 μέτρια παντζάρια (βρασμένα)
4 λιαστές ντομάτες
1 χούφτα καρύδια
ανθότυρο ή τυρί cottage
μπούκοβο γλυκό
250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης






Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια και τα βάζουμε στο multi μαζί με τα καρύδια και τις λιαστές ντομάτες. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο μπούκοβο και πολτοποιούμε διευκολύνοντας, αν χρειαστεί, με λίγο νερό.
Κρατάμε μια κούπα από το νερό των μακαρονιών, τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα των παντζαριών και λίγο από το νερό και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα σπαγγέτι από τη σάλτσα.




ΥΛΙΚΑ

ΑΝΑΜΙΞΗ

ΚΟΚΚΙΝΗ



Σερβίρονται σκέτα, με ανθότυρο ή cottage, με λίγες σταγόνες λάδι και λίγες νιφάδες μπούκοβο.



ΣΚΕΤΗ

ΜΕ ΤΥΡΙ

ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου