Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μοσχάρι αλα πιτσαγιόλα …

… Να τσικνήσουμε κύριε, βεβαίως να τσικνήσουμε. Αλλά πειράζει, φέτος, να τσικνήσουμε με στυλ; Με ευρωπαϊκό αέρα; Αν βγει μια πιο εκλεπτυσμένη κνίσσα αντί για την κλασσική τσίκνα, το κάρβουνο και το καμμένο λίπος, θα χαλάσει το έθιμο;
Και τη λαδόκολλα τιμήσαμε τόσα χρόνια, και αμαρτωλές πανσέτες, σουβλάκια και κοντοσούβλια καταβροχθίσαμε, και τις ψησταριές στηρίξαμε με τον οβολόν μας, και όλα έγιναν καταπώς ορίζει η παράδοση.
Λέω, λοιπόν, σήμερα να φερθούμε με το σεις και με το σας. Σα να τσικνίζουμε με το Ζαμπούνη. Θα τσιτσιρίξει το κρέας στο τηγάνι, μοσχάρι θα φτιάξω. Όχι μπον φιλέ, ένα οικονομικότερο κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς κανείς σας δεν τρώει τα κλασσικά μισοψημμένα φιλέτα, θα το ταλαιπωρήσω λιγάκι παραπάνω το κρέας, να καλοψηθεί και να μαλακώσει.
Κι όταν το δείτε στο πιάτο, θα σας συστηθεί. Είναι το …


Μοσχάρι αλα πιτσαγιόλα


ΑΚΡΗ


υλικά:
2 κομμάτια μοσχάρι χωρίς κόκκαλο (μπριζόλα, φιλέτο)
400 γρ. ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ρίγανη

 




Ανοίγουμε με μαχαίρι τα κομμάτια να λεπτύνουν και τα χτυπάμε να λεπτύνουν.


ΑΝΟΙΓΜΑ

ΧΤΥΠΗΜΑ



Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι και βάζουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά, το γυρνάμε από την άλλη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί. Σιογοβράζουμε και, όταν εξατμιστεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν είναι μαγειρεμένο σύμφωνα με το γούστο μας, το βγάζουμε σε πιάτο και το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό.



ΑΡΧΗ

ΚΡΕΑΣ



Βάζουμε στη σωτέζα λίγο λάδι ακόμη και ρίχνουμε το σκόρδο, χωρίς να κόψουμε τις σκελίδες, και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μισό ποτηράκι ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. 

Ξαναβάζουμε το κρέας στη σωτέζα, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5΄ στο ζουμάκι που βγάζουν τα ντοματίνια.



ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ



Σερβίρουμε αμέσως, αρωματίζοντας με ρίγανη.



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΜΕ ΡΥΖΙ


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

 


Το φαγητό γίνεται με μοσχάρι σε πολύ λεπτές φέτες, που βράζει μέσα σε μια απλή σάλτσα ντομάτας που γίνεται με λάδι, σκόρδο, λίγο κρασί και ντοματοπελτέ. Η παραλλαγή με τα ντοματίνια είναι το ίδιο νόστιμη αλλά πολύ πιο όμορφη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου