Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Φαρφάλες με γαρίδες και σως από ουΐσκυ …

Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος νά ’ν’ ήμερος νά ’ναι άκακος
Ούτε το φαΐ για νά ’ναι νόστιμο. Και ταυτόχρονα νηστίσιμο θα πρόσθετα, αν το σημερινό πιάτο δεν έκλινε επικίνδυνα προς την πλευρά της αμαρτίας. Εύγεστο, εκλεπτυσμένο και γκουρμέ, προσφέρει απόλαυση στον ουρανίσκο και τα μάτια.
Με τον κατάλληλο συνδυασμό ελάχιστων αλλά ιδιαίτερων υλικών και χωρίς ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, μπορεί ο καθείς να εντυπωσιάσει φτιάχνοντας …

 

Φαρφάλες με γαρίδες και ελαφριά σως από ουΐσκυ



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ



υλικά:
250 γρ. φαρφάλες
200 γρ. γαρίδες
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά τοματοπελτές
4 κουταλιές ουΐσκυ
φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι

 

 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι να μαλακώσει. 

Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. 

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις φαρφάλες και τις γαρίδες. 

Μετά από 4΄-5΄ βγάζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε τις φαρφάλες να βράσουν για άλλα 7΄-8΄, ανάλογα και με τις οδηγίες στη συσκευασία.

 Παράλληλα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ.

 

ΒΡΑΣΙΜΟ

ΣΩΣ ΑΡΧΗ

 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι.

 Ρίχνουμε το ουίσκι στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. 

Μετά από 4΄-5΄ ρίχνουμε και τις γαρίδες να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 2΄. 

Περνάμε τις φαρφάλες με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί.

 

ΑΝΑΜΙΞΗ

ΣΩΤΕΖΑ

 

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τα ψιλοκομμένα φύλλα κρεμμυδιού.

 

ΦΛΟΥ

ΠΙΑΤΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου