… Λίγο ακόμα θα βγούνε, λίγο ακόμα θα βγούνε,
τα μήλα τα φρέσκα, τα μήλα τα φρέσκα
στης λαϊκής τους πάγκους.
Λίγο ακόμα θα περιμένω για να μπήξω τα δοντάκια μου στην τραγανή και ζουμερή τους σάρκα και να πέσω σε νιρβάνα. Γιατί τα μήλα σε μπάζουν, δε σε βγάζουν απ’ τον Παράδεισο.
Κάνω λιγάκι υποοομονή, λοιπόν, και πάω να χρησιμοποιήσω τον τελευταίο περσινό πελτέ μήλου στα …
Μάφιν με γιαούρτι, μήλο και κανέλλα
υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλ. κανέλλα
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
100 γρ. λυωμένη μαργαρίνη
1 μεγάλο αυγό
150 γρ. πελτές μήλου (ή έτοιμη σως μήλου “applesauce”)
125 γρ. άπαχο γιαούρτι (απλό ή στραγγιστό)
Αναμειγνύουμε σε μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τις βανίλιες, το αλάτι και τα διογκωτικά.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη, το αυγό, τον πελτέ μήλου και το γιαούρτι.
Αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε θήκες για 12 μάφιν, που έχουμε ντύσει με τα ειδικά χαρτάκια.
Ξεφορμάρουμε τα μάφιν και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου