Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Μάφιν με γιαούρτι, μήλο και κανέλλα …

… Λίγο ακόμα θα βγούνε, λίγο ακόμα θα βγούνε,
τα μήλα τα φρέσκα, τα μήλα τα φρέσκα
στης λαϊκής τους πάγκους.
Λίγο ακόμα θα περιμένω για να μπήξω τα δοντάκια μου στην τραγανή και ζουμερή τους σάρκα και να πέσω σε νιρβάνα. Γιατί τα μήλα σε μπάζουν, δε σε βγάζουν απ’ τον Παράδεισο.
Κάνω λιγάκι υποοομονή, λοιπόν, και πάω να χρησιμοποιήσω τον τελευταίο περσινό πελτέ μήλου στα …


Μάφιν με γιαούρτι, μήλο και κανέλλα



ΠΑΡΕΑ
   



υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλ. κανέλλα
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
100 γρ. λυωμένη μαργαρίνη
1 μεγάλο αυγό
150 γρ. πελτές μήλου (ή έτοιμη σως μήλου “applesauce”)
125 γρ. άπαχο γιαούρτι (απλό ή στραγγιστό)







Αναμειγνύουμε σε μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τις βανίλιες, το αλάτι και τα διογκωτικά.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη, το αυγό, τον πελτέ μήλου και το γιαούρτι.


ΞΗΡΑ

ΥΓΡΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ



Αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.


ΑΝΑΜΙΞΗ

ΖΥΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ



Μοιράζουμε τη ζύμη σε θήκες για 12 μάφιν, που έχουμε ντύσει με τα ειδικά χαρτάκια. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν τα μάφιν (περίπου 15΄-17΄). 



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

ΨΗΜΜΕΝΑ



Ξεφορμάρουμε τα μάφιν και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.



ΨΗΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ



Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.



ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ


ΜΕ ΑΧΝΗ


ΠΛΑΪ


ΕΝΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου