Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Κοχύλια με φασολάκια, ντομάτα και φέτα …


 
ΥΕΝΕΔ


… Μας συγχωρείτε διακοπές. Όχι πολυήμερες, μακρινές ή πολυτελείς, αλλά πάντως διακοπές. Πενθήμερες, κοντινές, και με όσο γίνεται πιο σφιχτό προϋπολογισμό. 
Σαν ανθρώπινες χελώνες θα κουβαλήσουμε την προίκα μας, το φαγητό μας, τα φρούτα και τα αναψυκτικά μας. Χρόνια το κάναμε ούτως ή άλλως και ποτέ δε ντραπήκαμε που μας κοίταζαν επιτιμητικά στις παραλίες επειδή τρώγαμε τα δικά μας σάντουιτς – ολόφρεσκα, λαχταριστά, κι όπως ακριβώς τα θέλαμε- και δεν κάναμε ουρά σε καντίνες και εστιατόρια για προτηγανισμένες πατάτες και λαστιχωτά καλαμάρια.
Κι ούτε κατάλαβα ποτέ όλους αυτούς που, ξέχειλοι από ιερή αγανάκτηση, ωρύονται στα κανάλια για το πανάκριβο νερό, τον καφέ τον καραβίσιο ή το σάντουιτς με τιμή δηλητήριο. Αφού, κύριέ μου, ξέρεις ότι θα ταξιδέψεις, θα διψάσεις και θα πεινάσεις, τι σε πειράζει να βάλεις σε μια ισοθερμική τσαντούλα 2 μπουκαλάκια νερό, ένα χυμό κι ένα κρύο σάντουιτς; Ήθελές τα κι έπαθές τα και καθόλου δε συμπάσχω.
Έτοιμοι για αναχώρηση, λοιπόν. Καλά να πάμε, καλά να ’ρθούμε και καλά να σας βρούμε. Και με το καλό να απολαύσουμε δίπλα στη θάλασσα τα …


Κοχύλια με φασολάκια, ντομάτα και φέτα


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


υ
λικά:
250 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
350 γρ. φασολάκια στρογγυλά (κατεψυγμένα)
4 μεγάλες ντομάτες
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά ξύδι
3 κουταλιές λάδι
χοντρό αλάτι
φέτα
φρέσκος δυόσμος




Σπάμε με το χέρι τα φασολάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με τα κοχύλια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, και για τον ίδιο χρόνο με τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.



ΒΡΑΣΙΜΟ

ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Πολτοποιούμε το σκόρδο και το βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με το ξύδι, το λάδι και μια καλή πρέζα χοντρό αλάτι. Τα δουλεύουμε με κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα πηχτό ντρέσσινγκ. Κόβουμε μέσα τις ντομάτες σε κυβάκια και τις αλατίζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους.


ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ

ΝΤΟΜΑΤΑ



Προσθέτουμε τα κοχύλια με τα φασολάκια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κυβάκια, νοστιμίζουμε με πιπέρι και αρωματίζουμε με δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.


ΑΝΑΜΙΞΗ

ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ



Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή την αφήνουμε στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε δροσερή. Ενισχύουμε κάθε πιάτο με έξτρα φέτα και δυόσμο.


ΠΙΑΤΟ ΑΝΩΘΕΝ


ΔΥΟΣΜΟΣ


ΠΙΑΤΟ


ΜΕΡΙΣ










2 σχόλια:

  1. Καλές διακοπές!Καλά κάνετε και παίρνετε μαζί σας εφόδια στην παραλία. Κι εμείς το κάνουμε πού και πού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές διακοπές και σ' εσάς. Το αστείο είναι ότι η οικογένεια έχει συνηθίσει τόσο τη δική μου μαγειρική που δύσκολα τρώει έξω! Ένα ψαράκι στη σχάρα πάντως, θα το τιμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή