Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Φαρφάλες με πράσα και σουσάμι …

… Λίγα υλικά, μόλις 3. Λίγος κόπος, μόλις 20΄. Κι απρόσμενα πολλή νοστιμιά, σ’ ένα πιάτο λιτό και σεμνό, που μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε τις ημέρες της αυστηρής νηστείας …


Φαρφάλες ολικής με πράσα και σουσάμι


ΠΙΑΤΟ
 


υλικά:
6 μέτρια πράσα
300 γρ. φαρφάλες ή πένες (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
2 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές λάδι




Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς καμιά λιπαρή ουσία, μέχρι να πάρει χρώμα και τη μυρωδιά του ξηρού καρπού.

Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα πλένουμε καλά. Χρησιμοποιούμε το πράσο μόνο μέχρι εκεί που αρχίζουν τα φύλλα, τα οποία κρατάμε στην κατάψυξη για σούπες και μαγειρευτά.   

Ζεσταίνουμε σε σωτέζα το λάδι και σωτάρουμε τα πράσα για 10΄, μέχρι ν’ αρχίσουν να μαραίνονται.



ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ



Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Ρίχνουμε 1-2 κουτάλες ζεστό νερό στα πράσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμά τους μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες. 

Ρίχνουμε στα πράσα τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε απαλά. Βγάζουμε τις φαρφάλες με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στη σωτέζα με τα πράσα.



ΑΝΑΜΙΞΗ

ΣΩΤΕΖΑ ΑΝΩΘΕΝ



Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με καβουρντισμένο σουσάμι.



ΦΛΟΥ
 

ΠΙΑΤΟ ΠΛΑΪ 

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου