Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Σουπιές με άσπρη σάλτσα …

… Σολομώντεια  λύση. Αυτός κόντεψε να κόψει ολόκληρο παιδί στη μέση για να το μοιράσει στις δυο μανάδες και πώς θα μοιράσω εγώ ένα κιλό σουπιές σε δυο μουστερήδες;
Η μια τις θέλει βραστοτηγανητές – όρος δικός της και ανύπαρκτος, τον οποίον καλούμαι να υλοποιήσω.
Ο άλλος, φίλος του φούρνου και μέγας λάτρις της πατάτας, δε θα με δυσκολέψει και τόσο. Έχω κατά νου μια καλογερική συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.
Ας μην προτρέχω όμως. Προηγείται η παραγγελιά της θυγατέρας κι ο απαραίτητος αυτοσχεδιασμός μου …



Σουπιές με απλή άσπρη σάλτσα



ΠΛΑΪ


Υλικά:
μισό κιλό σουπιές
2-3 κουταλιές αλεύρι
μισό ποτηράκι άσπρο κρασί
μαϊντανός





Προτιμάμε μικρές σουπιές, καθαρισμένες, για να τις μαγειρέψουμε ολόκληρες και τις αλευρώνουμε καλά.



ΣΟΥΠΙΕΣ

ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΕΣ



Ζεσταίνουμε καλά 3 κουταλιές λάδι σε σωτέζα ή βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε καλά τις σουπιές απ’ όλες τις πλευρές. 

Τις σβήνουμε με το κρασί και ξύνουμε ελαφρά τον πάτο του τηγανιού με σπάτουλα για να αναμειχθεί το αλεύρι με το κρασί και να γίνει μια λευκή σάλτσα.



ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
 

ΚΡΑΣΙ



Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και συμπληρώνουμε σταδιακά ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και να μείνει το φαγητό με μια δεμένη σάλτσα. 

Ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ

ΣΑΛΤΣΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου