… Αποτοξίνωση από τα άφθονα λιπαρά του Πάσχα, απαγκίστρωση από τα κρεατικά, απομάκρυνση από τις υπερβολές και τις κακές συνήθειες των ημερών.
Και απόλαυση, με τα πρώτα τρυφερά ανοιξιάτικα κολοκυθάκια και ντοματίνια …
Νιόκι με κολοκυθάκια και ντοματίνια
υλικά:
3 κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
8-10 ντοματίνια
1/4 κούπας ψιλοκομμένος βασιλικός ή μισό κουταλάκι πέστο
2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 πακέτο (500 γρ.) νιόκι πατάτας
Πλένουμε ή καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια (ανάλογα με το πόσο τρυφερά είναι) και τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε, σωτάρουμε για 5΄ και προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση κατά μήκος.
Μαγειρεύουμε για 5΄-10΄, ανάλογα με το πόσο τραγανά ή μαλακά θέλουμε τα λαχανικά μας. Σύμφωνα με τη συνταγή, δε θέλουμε μια βρασμένη σάλτσα αλλά τραγανά και ζωντανά λαχανικά.
Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα νιόκι στα κολοκυθάκια, ώστε να αποκτήσει λίγη υγρασία η σάλτσα, κι ύστερα προσθέτουμε τη γραβιέρα, το βούτυρο, το βασιλικό ή το πέστο και το χυμό λεμονιού.
Βγάζουμε τα νιόκι με τρυπητή κουτάλα, τα ρίχνουμε στη σωτέζα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρονται σκέτα ή πασπαλισμένα με τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου