Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Προχωρώ …

… ακάθεκτη στη δεύτερη παραγγελιά για τις σουπιές. Όχι που να το παινευτώ αλλά οι απλές, άσπρες σουπιές έγιναν εξαιρετικές. Νοστιμότατες αλλά λίγες. Γι’ αυτό και θα φτιάξω τις υπόλοιπες, τις καλογερικές, με πατάτες και όχι σκέτες – μια εκδοχή που προβλέπεται και στην αρχική συνταγή.
Για να χορτάσει ο πεινάλας μου …


Σουπιές φούρνου με πατάτες


ΕΤΟΙΜΟ



υλικά:
μισό κιλό σουπιές
μισό κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 δαφνόφυλλα
ρίγανη





Πλένουμε τις σουπιές και τις βάζουμε να βράσουν μαζί με το κρεμμύδι και τα δαφνόφυλλα, μέχρι να μαλακώσουν.



ΣΟΥΠΙΕΣ

ΒΡΑΣΙΜΟ



Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λάδι, αρωματίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τις σουπιές μαζί με το μισό, περίπου, νερό στο οποίο έβρασαν, τα δαφνόφυλλα και το κρεμμύδι, που λιώνουμε με πηρούνι.



ΠΑΤΑΤΕΣ
 

ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ



Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να φύγουν τα περισσότερα υγρά.



ΤΑΨΙ ΚΟΝΤΙΝΟ
 

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ

ΠΙΑΤΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

 ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου