Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Τούρτα με φράουλες …

… Ανοιξιάτικη ροδαλή και μυρωδάτη. Σα νεογέννητη μπουμπού, που δε χορταίνεις να την κοιτάς. Μια τούρτα χάρμα οφθαλμών, με τις πρώτες καλά γινωμένες φράουλες.
Για να γιορτάσουμε την άνοιξη, την ανάσταση, την αναγέννηση, τον ήλιο και το φως που δυναμώνουν. Για να βρούμε θάρρος για τον καθημερινό αγώνα κι αισιοδοξία και να αφεθούμε κι εμείς, έστω και για λίγο, σ’ ένα γλυκό ροζ συννεφάκι …


Τούρτα με φράουλες


ΑΝΩΘΕΝ



υλικά:
Για τη βάση:
150 γρ. μπισκότα digestive
60 γρ. μπισκότα amaretti ή άλλο μπισκότο (εδώ Πτι Μπερ σοκολάτα)
65 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
25 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Για την κρέμα:
300 γρ. φράουλες
250 γρ. λευκή σοκολάτα
250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
180 γρ. φυτική κρέμα
25 γρ. ζάχαρη

Για τη διακόσμηση:
φράουλες κομμένες στη μέση κατά μήκος
λιωμένη λευκή σοκολάτα



Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi, τα αδειάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και τη μαρμελάδα φράουλα.



ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ



Ανακατεύουμε καλά, να υγρανθεί όλο το μπισκότο, και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με διάμετρο 24 εκ. που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη. Πιέζουμε ελαφρά να ισιώσει η επιφάνεια, και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30΄.



ΜΙΓΜΑ ΒΑΣΗΣ

ΒΑΣΗ



Λιώνουμε σε μπαιν μαρί, ή στα μικροκύματα σταδιακά και σε χαμηλά θερμοκρασία, τη λευκή σοκολάτα, μέχρι να γίνει εντελώς ρευστή. Την αφήνουμε να κρυώσει.



ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στο multi μαζί με τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τα σποράκια τους, περνάμε τον πουρέ τους από ψιλή σίτα. 

Ρίχνουμε τον πουρέ φράουλας στο τυρί κρέμα και δουλεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.



ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγύ, την προσθέτουμε στο μείγμα και διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.



ΣΑΝΤΙΓΥ
 

ΔΙΠΛΩΜΑ

ΚΡΕΜΑ



Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση του μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-6 ώρες.



ΣΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΨΥΓΕΙΟ



Ξεφορμάρουμε το γλυκό, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε σε πιατέλα.
Κόβουμε κατά μήκος φράουλες και φτιάχνουμε ένα περιμετρικό στεφάνι.



ΞΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ

ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΛΑΪ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ



Λιώνουμε λίγη λευκή σοκολάτα ακόμη, και διακοσμούμε την επιφάνεια της τούρτας με σοκολατένιες γραμμές.



ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΞΑΝΑ

ΓΡΑΜΜΕΣ

ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ



Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.



ΠΙΑΤΑΚΙ


ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΩΘΕΝ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου