Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Πέστο μ’ ένα φιλί …

…Άιντε και τό ’πες. Τι έγινε; Και κυρίως, τι έμεινε;
Ενώ το πέστο μ’ ένα φαΐ, ε; …

 

Ταλιατέλες με πέστο, σπαράγγια και σπανάκι


IMG_20180517_131733


υλικά:
300 γρ. ταλιατέλες
120-130 γρ. σπαράγγια
100 γρ. τρυφερό σπανάκι
4 κουταλιές πέστο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
20 γρ. καρύδια
20 γρ. κουκουνάρι









Σπάμε με το χέρι το πιο σκληρό κάτω τμήμα των σπαραγγιών και ξεφλουδίζουμε ελαφρά το υπόλοιπο κοτσάνι με τον αποφλοιωτή.

 

IMG_20180517_122513IMG_20180517_122520IMG_20180517_122549IMG_20180517_122848IMG_20180517_122854

 


Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματάμε τα σπαράγγια για 2΄-3΄. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα καβουρντίζουμε ελαφρά μαζί με το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.




IMG_20180517_123117IMG_20180517_123509IMG_20180517_125231



Βάζουμε το πέστο σε μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε δυο κουταλιές λάδι, ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο ολοκληρο κι ύστερα ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σωτάρουμε μαζί για 3΄-4΄. Προσθέτουμε και το σπανάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Απομακρύνουμε
το σκόρδο.



IMG_20180517_125748IMG_20180517_125938IMG_20180517_130122



Ξαναβάζουμε να πάρει βράση το νερό στο οποίο βράσαμε τα σπαράγγια και βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό τους και αραιώνουμε μ’ αυτό το πέστο.



IMG_20180517_130209IMG_20180517_130815



Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και, φροντίζοντας να διατηρούν ακόμη λίγη υγρασία, τις περνάμε στο μπωλ με το πέστο.



IMG_20180517_130942IMG_20180517_131002



Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα πράσινα –σπαράγγια και σπανάκι, καρύδια και κουκουνάρι και ανακατεύουμε ξανά.



IMG_20180517_131119IMG_20180517_131323IMG_20180517_131407IMG_20180517_131415



Σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού.



IMG_20180517_131618IMG_20180517_131627IMG_20180517_131635IMG_20180517_131649IMG_20180517_131917IMG_20180517_131700







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου