Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Μουου …

… κάνει το μοσχάρι. Μουου κάνεις κι εσύ στραβομουτσουνιάζοντας όταν σε ρωτάω αν θες να φτιάξω. Μούξις, κάνω εγώ και το μαγειρεύω με ρεβύθια και κάσιους …



Μοσχάρι με κάσιους


SAM_7516 


υλικά:
800 γρ. μοσχάρι
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
60 γρ. κάσιους
1 άσπρο κρεμμύδι
1 κλωναράκι σέλινο (χωρίς τα φύλλα)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλεύρι
1 κούπα ζωμός βοδινού






Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και τα ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά και 2 κουταλιές λάδι για 5΄.

 

IMG_20180518_085431IMG_20180518_090411


Τα βγάζουμε σε πιάτο και ζεσταίνουμε στο ίδιο σκεύος άλλες 4 κουταλιές λάδι.

Αν η μαγείρισσα έχει τραχανά απλωμένο, καληώρα, και τρέχει σαν το Βέγγο από δουλειά σε δουλειά, σωτάρει κρεμμύδι και σέλινο, ρίχνει και το μοσχάρι και ξεμπερδεύει. Αλλά δεν το λέει.

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια, το αλευρώνουμε και το σωτάρουμε για 10΄, γυρίζοντάς το τακτικά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι με το σέλινο και τα φέρνουμε 2-3 γύρες όλα μαζί.

 

IMG_20180518_090655IMG_20180518_091504

 

Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1.30΄, ανακατεύοντας 1-2 φορές και προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο ζωμό ακόμη.



IMG_20180518_102915IMG_20180518_110635



Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα κάσιους και μαγειρεύουμε για άλλα 20΄.



IMG_20180518_111136IMG_20180518_111154IMG_20180518_114438IMG_20180518_144305

 

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

SAM_7508SAM_7511SAM_7515SAM_7510SAM_7513SAM_7512SAM_7514









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου