Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Να χρωστάω …

… δε μ’ αρέσει καθόλου. Γι’ αυτό και αποφεύγω να δανείζομαι παρεκτός σε πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Και τώρα που χρωστάω, μη φανταστείς. Μια συνταγή χρωστάω, απ’ όταν έφτιαξα εκείνον τον τραγανό
μπακαλιάρο με το μαραθόσπορο και την πάστα από λιαστές ντομάτες. Τη συνταγή για τη συνοδευτική …


Σως ταρτάρ


SAM_7030



υλικά:
μισό ματσάκι μαϊντανός
2 μέτρια αγγουράκια τουρσί
1 κουτ. γλ. κάππαρη
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
3-4 κουταλιές μαγιονέζα
πάπρικα γλυκειά

προαιρετικά: 2-3 φιλέτα αντζούγιας






Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το μαϊντανό. Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια.

Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό την κάππαρη και τη στραγγίζουμε.

Βάζουμε στο multi το μαϊντανό, τα αγγουράκια τουρσί, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τις αντζούγιες, αν τις χρησιμοποιήσουμε.



IMG_20180331_124928IMG_20180331_124933



Αλέθουμε διακεκομμένα για να κοπούν όλα τα υλικά σε πολύ μικρά κομμάτια χωρίς να πολτοποιηθούν εντελώς.
Ρίχνουμε τη μισή μαγιονέζα.



IMG_20180331_125126IMG_20180331_125237IMG_20180331_125242IMG_20180331_125333



Αρωματίζουμε με λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαγιονέζα και δουλεύουμε καλά όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε λεμόνι αν χρειάζεται.



IMG_20180331_125428IMG_20180331_125615IMG_20180331_125657



Σερβίρουμε τη σως με λίγη πάπρικα ακόμη και φυλλαράκια μαϊντανού.



IMG_20180331_125700
SAM_7040SAM_7033

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου