Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Μπουρίτος …

… Μακαρόνια με κιμά μου ζήτησε, φαγητό νοστιμότατο μεν, ουδόλως πρωτότυπο δε. Γι’ αυτό κι εγώ της έκανα το χατήρι, αλλά κράτησα το μισό κιμά για να φτιάξω …


Μπουρίτος
Burritos








υλικά:
μαγειρεμένος κιμάς (περίσσευμα)
κόκκινα φασόλια (από κονσέρβα)
καλαμπόκι (από κονσέρβα)
1 μπωλ βρασμένο ρύζι μπασμάτι
τυρί που λιώνει (κασέρι, ημίκσληρο, τσένταρ)
8 τορτίγιες (εδώ ολικής)






Τα μπουρίτος είναι μια καλή ευκαιρία να ανακυκλώσουμε εντυπωσιακά κιμά και ρύζι που μας περίσσεψε. 
Μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε ψητό κοτόπουλο ή άλλο κρέας αντί για κιμά .




Στραγγίζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι.








Πατάμε με το πηρούνι μερικά φασόλια να σπάσουν, τα προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε.








Βάζουμε σε μια τορτίγια μια λωρίδα ρύζι.








Από πάνω βάζουμε κιμά,
λίγα φασόλια και καλαμπόκι και τριμμένο τυρί.









       
Κλείνουμε τις άκρες της τορτίγιας προς τα μέσα και τυλίγουμε.












       
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.













Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε τις τορτίγιες για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα και να λυώσει το τυρί.

Εγώ τις έψησα αφού τις ράντισα με λάδι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και τη λειτουργία του θερμού αέρα, για 7΄-10΄.
















Σερβίρουμε αμέσως.






















   












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου