… Ποιος θα ανοίξει τα φυστίκια; Η μαμά.
Ποιος θα βράσει και θα καθαρίσει τις γαρίδες; Η μαμά.
Ποιος θα φτιάξει τη σάλτσα; Η μαμά.
Ποιος θα βράσει τα μακαρόνια; Η μαμά.
Ποιος θα φάει τη γκουρμέ μακαρονάδα; Όχι η μαμά …
Σπαγγέτι με κρέμα φυστικιού και γαρίδες
υλικά:
6 μεγάλες ή 12 μικρές γαρίδες
80 γρ. φυστίκια Αιγίνης (εδώ ψημμένα)
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
100 ml ζωμός λαχανικών
180 γρ. σπαγγέτι
λίγο βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού
φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Βράζουμε τις γαρίδες για 4΄-5΄ και τις στραγγίζουμε.
Τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κεφάλι, τα πόδια, το μαύρο εντεράκι και το κέλυφος μέχρι την ουρά.
Αλέθουμε ελαφρά στο multi τα φυστίκια Αιγίνης, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή κρέμα.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Παράλληλα ζεσταίνουμε σε γουώκ ή σωτέζα λίγο βούτυρο και ροδίζουμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
Προσθέτουμε την κρέμα φυστικιού και σβήνουμε τη φωτιά.
Περνάμε τα σπαγγέτι με πηρούνα ζυμαρικών απευθείας στο σκεύος με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσεκτικά ώστε να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως ενισχύοντας κάθε πιάτο με χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης και, προαιρετικά, με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου