Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Πάλιν Ηρωδιάς …

… μαίνεται, κι ο Ηρώδης μαζί κι όλο τους το σόι.
Έτσι με κάνουν και νιώθω πολλές φορές οι συντάκτες συνταγών, έτσι και χειρότερα. Έχω κι έγω τις ευαισθησίες μου, με τσιγκλάνε κι αυτοί, πολύ θέλει να γίνει το κακό;
Ψυχραιμία παιδιά. Μια σαλάτα είπα να φτιάξω μπας και  πάρουμε καμιά βιταμίνη, όχι να προκαλέσω γενοκτονία στη χλωρίδα.
Άκου baby σπανάκι και baby παντζάρια κι όλο το ΄Λητώ’ και το ‘Μητέρα’ μαζί. Ένας εξελιγμένος τροφοσυλλέκτης είμαι, όχι ο εξολοθρευτής ούτε η μάστιξ του θεού.
Και τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική. Πλούσια σε λέξεις, επίθετα, ηχόχρωμα και ποίηση. Δες τι ωραία το θέτουν οι εκλεπτυσμένοι Κινέζοι - τρυφερά βλαστάρια μπαμπού.
Πες τρυφερά φύλλα από σπανάκι, πες μικρά ολοστρόγγυλα παντζάρια, θέληση να υπάρχει κι οι λέξεις βρίσκονται. Και όρεξη υπάρχει. Για τη …




Σαλάτα με σπανάκι, παντζάρια και κουκουνάρι



IMG_8845

 
υλικά:
200 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
2-3 παντζάρια (εδώ προβρασμένα)
40 γρ. κουκουνάρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο






Ροδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ή τα περνάμε από το φούρνο μικροκυμάτων.

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το σπανάκι. Κόβουμε τα παντζάρια πρώτα σε φέτες και ύστερα σε ισομεγέθη κυβάκια.

Αραδιάζουμε σε ωραίο σκεύος ή πιατέλα το σπανάκι. Σκορπίζουμε από πάνω το παντζάρι χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Τελευταίο ρίχνουμε το κουκουνάρι.




IMG_20180224_132358IMG_8840IMG_8842




Σε πλαστικό ποτήρι ή σέικερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το λάδι με το μπαλσάμικο και λίγο αλατοπίπερο.
Ραντίζουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.




IMG_8848IMG_8843aIMG_8844

IMG_8846









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου