Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Μπράουνις με φράουλες …

… Μπορεί να βγήκε πέρυσι το Νοέμβριο αλλά εγώ τώρα τον είδα τον Πάντινγκτον τον Β΄. Και ξετρελλάθηκα. Τι ωραία ταινία, πόσοι πρωτοκλασσάτοι ηθοποιοί που δε σνομπάρουν κανένα είδος, τι υπέροχος κακός ο Χιου Γκραντ και πόσο σουρεάλ η κουζίνα της φυλακής.
Θα την ξαναδώ οπωσδήποτε να πάρω μια ακόμη δόση της γλυκιάς αίσθησης που αφήνει, γλυκιάς σαν τη μαρμελάδα του Πάντινγκτον, του Πάντινγκτον Μπράουν προς τιμήν του οποίου και σε ανταπόδοση θα φτιάξω ανοιξιάτικα …

 

Μπράουνις με φράουλες

 

SAM_7014

 

υλικά:
120 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
60 ml νερό
125 γρ. κόκκινη φαρίνα
1/4 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
(ή 125 γρ. αλεύρι με 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ)
70 γρ. ξασπρισμένα αμύγδαλα αλεσμένα
250 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο σε σκόνη
1 βανίλια

2 κουτ. σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος

80 γρ. φράουλες

 

Για τη σως φράουλας:
200 γρ. φράουλες
30 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού






Βάζουμε σε μπωλ το λιναρόσπορο και προσθέτουμε 6 κουταλιές σούπας ζεστό νερό. 

Ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να σταθεί για 10΄-15΄. 

Στο διάστημα αυτό ο λιναρόσπορος θα βγάλει μια κολλώδη ουσία και το μείγμα θα μεταβληθεί στο πιο γνωστό υποκατάστατο αυγού για όσους αποφεύγουν ή απορρίπτουν τα αυγά.

 

IMG_20180330_164849IMG_20180330_164930IMG_20180330_171036

 

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη μαργαρίνη και το νερό. 

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λυώσουν και να αναμειχθούν καλά. 

Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.

 

IMG_20180330_165513IMG_20180330_165516IMG_20180330_170043

 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αρωματίζουμε με τη βανίλια και δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.

 Ρίχνουμε το λιναρόσπορο και τις φράουλες και ανακατεύουμε.

 

IMG_20180330_170413IMG_20180330_171136IMG_20180330_171208

 

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά. 

Όταν βαρύνει το μείγμα χρησιμοποιούμε σπάτουλα σιλικόνης.

 

IMG_20180330_170200IMG_20180330_171419IMG_20180330_171634

 

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-17- βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄ ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του γλυκού.




IMG_20180330_171842IMG_20180330_172048IMG_20180330_172102IMG_20180330_175449

 

Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. 

Για πιο όμορφο αποτέλεσμα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

SAM_7010SAM_7011

 



Για τη συνοδευτική σως φράουλας πολτοποιούμε όλα τα υλικά της, σουρώνουμε προαιρετικά το μείγμα και γαρνίρουμε τα μπράουνις.

 

SAM_7015SAM_7016SAM_7017SAM_7019

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου