Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Ιταλίδα, παιδί μου, …

… εξ Ιταλίας, όχι απ’ το Δουργούτι.
Ιταλίδα βέρα η συνταγή μου, που συνδυάζει νιόκι, όσπρια και τοματίνια όπως μόνο οι Ιταλοί ξέρουν …



Νιόκι με όσπρια, λουκάνικο και τοματίνια



IMG_20180307_193844 



υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας
2 χωριάτικα λουκάνικα
150 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια (από κονσέρβα)
150 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. τοματίνια
μαϊντανός






Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα κόβουμε σε φετάκια.  Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τις φέτες του λουκάνικου και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε σε πιάτο.



IMG_20180307_173404IMG_20180307_174303




Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα ρεβύθια απο το ζουμί της κονσέρβας και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο και προσθέτουμε τα φασόλια και τα ρεβύθια. Τα σωτάρουμε για 4΄-5΄ ανακατεύοντας απαλά ή κουνώντας τη σωτέζα.




IMG_20180307_173358IMG_20180307_174632




Ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και σε 2΄-3΄ και το λουκάνικο. Αλατίζουμε ελαφρά, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ρίχνουμε όσο μαϊντανό θέλουμε.




IMG_20180307_175036IMG_20180307_175329




Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα περνάμε απευθείας στη σωτέζα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα νιόκι για να αραιώσουμε ελαφρά τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 3΄-4΄ ακόμη.




IMG_20180307_192527IMG_20180307_193020 



Σερβίρουμε αμέσως.



 IMG_20180307_193804IMG_20180307_193811IMG_20180307_193820IMG_20180307_193829IMG_20180307_193838










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου