… Ένα τυπικό σάντουιτς έχει τυρί, κάποιο αλλαντικό, λαχανικά και σαλάτα.
Ένα νηστίσιμο σάντουιτς δεν είναι κατ’ ανάγκην μια απομίμησή του με τα αντίστοιχα νηστίσιμα υποκατάστατά τους. Μπορεί να προσπερνά τα στερεότυπα και να χαράζει δικό του δρόμο , ένας Johnnie Walker των σάντουιτς.
Το συγκεκριμένο μάλιστα, πρόταση του Jamie Oliver, χαράζει κατευθείαν λεωφόρο έτσι που συνδυάζει ευφυώς ψητές πιπεριές, λιαστές ντομάτες, τουρσάκια, ελιές σ’ ένα εντυπωσιακό, χορταστικό αποτέλεσμα …
Σάντουιτς με λαχανικά
υλικά:
3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι)
5-6 ελιές Καλαμών
5-6 ελιές πράσινες (εδώ γεμιστές)
3 λιαστές ντομάτες (διατηρημένες στο λάδι)
1 αγγουράκι τουρσί
6 τοματίνια
λίγη κάππαρη ξαρμυρισμένη
μαϊντανός
μισή καυτερή πιπεριά ή ελάχιστος πολτός τσίλι
τσιαμπάτα, λαγάνα ή φοκάτσια
προαιρετικά: τριμμένο τυρί, σαλάμι αέρος
Βάζουμε όλα τα υλικά πάνω σε επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι.
Εκτός του ότι έτσι εξοικονομούμε χρόνο, εξασφαλίζουμε την καλύτερη ανάμειξη όλων των υλικών.
Δοκιμάζουμε και νοστιμίζουμε με πιπέρι και λίγες σταγόνες λεμόνι.
Βρέχουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, το στύβουμε καλά και τυλίγουμε το ψωμί της επιλογής μας.
Το βάζουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς κελσίου, να μαλακώσει και να φρεσκαριστεί.
Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο, το χαράζουμε προσεκτικά γύρω-γύρω και κόβουμε βγάζοντας το επάνω κομμάτι.
Ραντίζουμε το κάτω μέρος με ελαιόλαδο κι αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγη ρίγανη.
Αδειάζουμε το μείγμα των λαχανικών μαζί με τα ζουμάκια τους πάνω στο ψωμί και τα τακτοποιούμε να πάνε παντού και ομοιόμορφα.
Για την εμπλουτισμένη εκδοχή του σάντουιτς τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα, γραβιέρα ή ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά και αραδιάζουμε μερικές φέτες σαλάμι αέρος.
Ραντίζουμε με λάδι και την άλλη επιφάνεια του ψωμιού και καπακώνουμε προσεκτικά το σάντουιτς.
Αν θέλουμε το αυθεντικό και κάπως μοβόρικο σερβίρισμα του Jamie, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο μέσον του σάντουιτς και το σερβίρουμε πάνω σε ξύλινη επιφάνεια κοπής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου