Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Στην ούμπερ άλες …

… εσύ, στην ούμπερ άλες κι εμείς. Από μακριά, για συμπαράσταση, όπως ο Παπαγιαννόπουλος που σηκωνόταν χαράματα για να συμπαρασταθεί στη Δεσποινί Διευθυντή – και δεν υπολόγιζε και τη διαφορά ώρας.
Εμείς, που δεν είμαστε κορόιδα να σηκωνόμαστε αχάραγα, θα περιορίσουμε τη συμπαράστασή μας στα λουκάνικα.
Φραγκφούρτης. Άντε και σε μια μπύρα άνευ με το φαγητό, να πάνε κάτω τα φαρμάκια …

 

Πένες με πιπεριές και λουκάνικα

 

IMG_8187

 

υλικά:
μισό κόκκινο κρεμμύδι
1-2 κίτρινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά 
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
200 γρ. λουκάνικα Φραγκφούρτης (εδώ γαλοπούλας)
πάπρικα γλυκειά

250 γρ. βίδες (εδώ ολικής άλεσης)

 

 

 

Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το κρεμμύδι, σε λωρίδες τις χρωματιστές πιπεριές και σε ροδέλες την καυτερή πιπερίτσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ρίχνουμε σε σωτέζα με δυο-τρεις κουταλιές λάδι και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για πέντε λεπτά.

 

 

IMG_20170823_185720

 

 

 

IMG_20170823_190624

 

 

 

IMG_20170823_190841

 

 

Αλατίζουμε, νοστιμίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε λίγο νερό, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το προσθέτουμε στις πιπεριές. Τα μαγειρεύουμε μαζί χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας σποραδικά.

 

 

IMG_20170823_193502

 

 

 

IMG_20170823_194054

 

 

Παράλληλα βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συκευασία τους. Τις στραγγίζουμε ή τις περνάμε με τρυπητή κουτάλα στη σωτέζα με τα λουκάνικα και τις πιπεριές. Τα σωτάρουμε μαζί για λίγο προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο λάδι ακόμη, αλάτι ή πάπρικα.

 

 

IMG_20170823_194120

 

 

 

IMG_20170823_194138

 

 

Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

IMG_8184

 

 

 

IMG_8186

 

 

 

IMG_8190

 

 

 

IMG_8188

 

 

 

IMG_8191

 

 

 

IMG_8193

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου