Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Θα κόψω δρόμο …

… γιατί λαχάνιασα. Δε θα κάνω και κανένα έγκλημα. Απλώς θα χρησιμοποιήσω μερικά έτοιμα υλικά, για να έχουμε φαΐ στο τραπέζι. Η σωτηρία των ναυαγών κλεινόταν σ’ ένα σφραγισμένο μπουκάλι.
Η δική μου, μερικές φορές κλείνεται σ’ ένα σφραγισμένο βαζάκι, σε μια ερμητικά σφραγισμένη κονσέρβα, σ’ ένα σακουλάκι κλεισμένο αεροστεγώς.
Και μη μου πεις ότι τα ρεβύθια και τα παντζάρια είναι βαριά. Είναι πολύ πιο ελαφριά από τη μερίδα τηγανιτά καλαμαράκια που θα παραγγείλεις αύριο. Και τα υλικά της σαλάτας είναι σοφά συνδυασμένα ώστε να αποτελεί ένα πλήρες γεύμα. Γιατί στο ίδιο πιάτο συνυπάρχουν λαχανικά, όσπρια, πρωτεΐνη ψαριού και ευεργετικό λαδόξυδο. Για τη δική σου σωτηρία, λαίμαργο και ατάσθαλο πλάσμα …

 

Σαλάτα με παντζάρια, τόνο και ρεβύθια

 

 

SAM_6538

 

Υλικά:
160 γρ. τόνος σε κονσέρβα (εδώ σε νερό)
300 γρ. βρασμένα ρεβύθια (από βαζάκι)
200 γρ. βρασμένα παντζάρια

Για το ντρέσσινγκ:
1/3 κούπας βαλσαμικό ξύδι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα

ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

 

 

Φτιάχνουμε το ντρέσσινγκ χτυπώντας στο σέικερ ή σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι τα υλικά του. Αδειάζουμε το μισό σε μπωλ και ρίχνουμε τον τόνο να μαριναριστεί.

 

 

SAM_6521

 

 

 

SAM_6525

 

 

Στρώνουμε σε πιατέλα την πράσινη σαλάτα, την αλατίζουμε ελαφρά και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι.

Κόβουμε τα παντζάρια σε μέτριες φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε με μέτρο και τα σκορπίζουμε πάνω από τη σαλάτα.

 

 

SAM_6527

 

 

 

SAM_6529

 

 

Σκορπίζουμε από πάνω τα ρεβύθια και τελευταίον ρίχνουμε τον τόνο. 

 

 

SAM_6530

 

 

 

SAM_6532

 

 

 

SAM_6535

 

 

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσσινγκ και σερβίρουμε.

 

 

SAM_6544

 

 

 

SAM_6541

 

 

 

SAM_6537

 

 

 

SAM_6542

 

 

 

SAM_6536

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου