Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Η σύναξη …

… των προεστών έγινε στη Βοστίτσα. Η σύναξη των κολοκυθιών έγινε στην κουζίνα μου. Και μαζεύτηκε το άνθος των κολοκυθιών, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Φρέσκια πορτοκαλί κολοκύθα, καταπράσινα μικρά τρυφερά κολοκυθάκια και τα ευαίσθητα λουλούδια τους, όλα παρακάθησαν στο τραπέζι μας …

 

Πλεξούδες με κολοκύθα, κολοκυθάκια και ανθούς

 

IMG_8174

 

υλικά:
μισή πορτοκαλί κολοκύθα (butternut*)
4 τρυφερά πράσινα κολοκυθάκια
7 κολοκυθολούλουδα
8 τοματίνια
μισή κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα από το νερό των μακαρονιών

προαιρετικά: 1 κουταλιά αρωματικό βούτυρο

200 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες

 

 

Καθαρίζουμε την πορτοκαλί κολοκύθα και την κόβουμε σε κυβάκια. Πλένουμε τα πράσινα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ανοίγουμε με προσοχή τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε το στήμονα. Κόβουμε τους 4 και αφήνουμε τους άλλους ολόκληρους.

 

 

SAM_6781

 

 

 

SAM_6783

 

 

Ζεσταίνουμε σε σωτέζα 1 κουταλιά λάδι μαζί με το βούτυρο ή 3 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια. Τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8 με 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.

 

 

SAM_6784

 

 

 

SAM_6786

 

 

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στα κολοκυθάκια μαζί με τους κολοκυθοανθούς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 κούπα από το νερό των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

 

 

SAM_6789

 

 

 

SAM_6790

 

 

Περνάμε τα ζυμαρικά στη σωτέζα με τρυπητή κουτάλα και ανακατεύουμε απαλά.

 

 

IMG_8160

 

 

 

IMG_8162

 

 

Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και, αν χρειάζεται, λίγο από το νερό των ζυμαρικών ακόμη, για να δημιουργηθεί μια σάλτσα.

 

 

IMG_8163

 

 

 

IMG_8164

 

 

 

IMG_8166

 

 

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με περισσότερο τυρί και ραντίζοντας με λίγο λάδι.

 

 

IMG_8168

 

 

 

IMG_8173

 

 

 

IMG_8171

 

 

 

IMG_8172

 

 

 

 

.**

 pumpkin

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου