Πλεξούδες με κολοκύθα, κολοκυθάκια και ανθούς
υλικά:
μισή πορτοκαλί κολοκύθα (butternut*)
4 τρυφερά πράσινα κολοκυθάκια
7 κολοκυθολούλουδα
8 τοματίνια
μισή κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα από το νερό των μακαρονιών
προαιρετικά: 1 κουταλιά αρωματικό βούτυρο
200 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
Καθαρίζουμε την πορτοκαλί κολοκύθα και την κόβουμε σε κυβάκια.
Πλένουμε τα πράσινα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ανοίγουμε με προσοχή τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε το στήμονα.
Κόβουμε τους 4 και αφήνουμε τους άλλους ολόκληρους.
Ζεσταίνουμε σε σωτέζα 1 κουταλιά λάδι μαζί με το βούτυρο ή 3 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια.
Τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στα κολοκυθάκια μαζί με τους κολοκυθοανθούς.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 κούπα από το νερό των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε για 5΄.
Περνάμε τα ζυμαρικά στη σωτέζα με τρυπητή κουτάλα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και, αν χρειάζεται, λίγο από το νερό των ζυμαρικών ακόμη, για να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως αν θέλουμε με περισσότερο τυρί και ραντίζοντας με λίγο λάδι.
.**
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου