Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας και πιπεριές
υλικά:
2 μπούτια κοτόπουλου
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές λευκό κρασί
2 κουταλιές νερό
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
150 γρ. φασολάκια λεπτά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
προαιρετικά: 1 χούφτα κάσιους
Αφαιρούμε το δέρμα από το κοτόπουλο και φιλετάρουμε κόβοντας με ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι το κρέας γύρω από το κόκκαλο όσο καλύτερα μπορούμε.
Κρατάμε τα κόκκαλα για σούπα, ζωμό ή τα βάζουμε σε σάλτσα ντομάτας για να βγάλουν τη νοστιμιά τους και μαγειρεύουμε μπάμιες στη σάλτσα.
Βάζουμε σε μπωλ τη σάλτσα σόγιας, το κρασί και το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά, κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού, καλύπτουμε με μεμβράνη φαγητού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για δυο-τρεις ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ηλιέλαιο σε γουώκ και τις σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να μαλακώσουν, προσέχοντας να μην καούν.
Βγάζουμε τις πιπεριές σε πιάτο, συμπληρώνουμε δυο κουταλιές ηλιέλαιο στο γουώκ και ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα του.
Ανακατεύοντας τακτικά το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20΄.
Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο διαγώνια σε ροδέλες.
Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φασολάκια, τα βράζουμε για 5΄ πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Διαφορετικά χρησιμοποιούμε έτοιμα φασολάκια από κονσέρβα.
Ρίχνουμε στο κοτόπουλο τα φασολάκια και τις πιπεριές μαζί με τα κάσιους.
Αν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για άλλα 5΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
Με τις πιπεριές και τα φασολάκια, είναι ένα ολοκληρωμένο πιάτο, μπορούμε όμως να το συνοδέψουμε και με ρύζι μπασμάτι, βρασμένο για 10΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και στραγγισμένο καλά.
Εμείς δε θέλαμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου