Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Για τα μάτια…

… σου μόνο είναι αυτά τα μάτια, μάτια μου. Έχε τα μάτια σου δεκατέσσερα όμως στο τι αυγά θα πάρεις γιατί ακούμε πως η Κεντρική Ευρώπη πλημμύρισε με μολυσμένα αυγά.
Ευτυχώς για μας η Ήπειρος είναι γεμάτη ορνιθοτροφεία και δεν έχουμε ανάγκη αυγά από φραγκόκοτες. Και ωραίο κεφαλοτύρι έχουμε, εσύ όμως όχι γι’ αυτό να πάρεις παρμεζάνα.
Γιατί εκεί είναι όλη η νοστιμιά κι η τσαχπινιά αυτών των αυγών. Ξαπλώνουν νωχελικά πάνω σε μια δαντελένια τηγανίτα τυριού και γίνονται ένα ζευγάρι ταιριαστό, που δεν το χορταίνεις …

 

Αυγά μάτια σε τηγανίτα τυριού

 

SAM_6618

 

Υλικά:
1 αυγό
1/4 κούπας ψιλοτριμμένο σκληρό τυρί (εδώ κεφαλοτύρι)
αλάτι, πιπέρι

ρόκα

 

 

 

Χρησιμοποιούμε 1/4 κούπας τυρί για κάθε αυγό που θα φτιάξουμε.

 

 

SAM_6584

 

 

 

SAM_6590

 

 

 

SAM_6591

 


Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το τυρί από το κέντρο και προς τα έξω δημιουργώντας έναν κύκλο. Το αφήνουμε περίπου μισό λεπτό ν’ αρχίσει να λιώνει και ρίχνουμε προσεκτικά στο κέντρο της τηγανίτας το αυγό. Αλατίζουμε πολύ ελαφρά και πιπερώνουμε κατά βούλησιν.

 

 

SAM_6593

 

 

 

SAM_6595

 

 

Καπακώνουμε το τηγάνι και αφήνουμε το αυγό να ψηθεί για ενάμισυ λεπτο. Βγάζουμε το καπάκι, ελέγχουμε πόσο ρευστό είναι το ασπράδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο μισό λεπτό περίπου.

 

 

SAM_6596

 

 

 

SAM_6599

 

 

 

SAM_6601

 

 

Ξεκολλάμε με προσοχή και ανασηκώνουμε ελαφρά τις άκρες της τηγανίτας. Με σπάτουλα σιλικόνης τη βγάζουμε σε πιάτο.

 

 

SAM_6603

 

 

 

SAM_6608

 

 

 

SAM_6609

 

 

 

SAM_6610

 

 

Επειδή το τυρί είναι δυνατό και πικάντικο, συνοδεύουμε το φαγητό με μια πικρή σαλάτα όπως η ρόκα.

 

 

SAM_6611

 

 

 

SAM_6615

 

 

 

SAM_6617

 

 

 

SAM_6619

 

 

 

.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου