Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Βουρστ …

… από δω. Όχι μόνο απ’ έξω, αλλά κι από δω, απ’ το σπίτι μας.
Γιατί κι εγώ μπορώ να φτιάξω wurst, τα διάσημα γερμανικά λουκάνικα γνωστά και ως Φραγκφούρτης και μάλιστα όχι μόνο σε hot dog, όπως κάνουν οι περισσότεροι, ή απλώς ψητά.
Εγώ, κύριε, μαγειρεύω. Όχι δυο λεπτά απ’ τη μια πλευρά, δυο απ’ την άλλη κι όξω απ’ την πόρτα …

 

Νιόκι με λουκάνικα, μοτσαρέλα και μανιτάρια

 

SAM_6565

 

υλικά:
3 λουκάνικα Φραγκφούρτης
500 γρ. νιόκι
200 γρ. μανιτάρια
1 μπάλα μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί (σκληρό ή ημίσκληρο)

 

 

 

 

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και την αφήνουμε να στραγγίξει σε ψιλό σουρωτήρι.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ροδίζουμε σε 2 κουταλιές λάδι, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια, βγάζουμε τα λουκάνικα σε πιάτο και, στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι ακόμη και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, χρόνος αρκετός για να βγάλουν τα υγρά τους κι ύστερα να εξατμιστούν - τα υγρά, όχι τα μανιτάρια.

Εγώ, περιέργως πώς, δεν κατάφερα να βρω καλά φρέσκα μανιτάρια αυτή την εβδομάδα και κατέφυγα στην κονσέρβα. Έριξα λοιπόν λίγο σκόρδο και τα στραγγισμένα μανιτάρια κατευθείαν στο τηγάνι με τα λουκάνικα και τα μαγείρεψα όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά.

Όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιούμε, στο τέλος μανιτάρια και λουκάνικα θα βρεθούν στο ίδιο τηγάνι για να μοιραστούν τις γεύσεις τους και το αλατοπίπερο που θα τους ρίξουμε.

 

 

SAM_6547

 

 

 

SAM_6548

 

 

Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, δηλαδή για 3 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα να τα πάρουμε με τρυπητή κουτάλα και να τα ρίξουμε στο τηγάνι με τα λουκάνικα και τα μανιτάρια.

 

 

SAM_6550

 

 

 

SAM_6552

 

 

Τα ανακατεύουμε και τα περνάμε σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό ταψί. Ρίχνουμε τα κυβάκια μοτσαρέλας και το μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 5 με 10 λεπτά.

 

 

SAM_6553

 

 

 

SAM_6555

 

 

Αν δεν είμαστε λογικοί, κι είμαστε και πλεονέκτες όπως εμείς, μετά το πρώτο πεντάλεπτο το οποίο είναι αρκετό για να λιώσει η μοτσαρέλα, πασπαλίζουμε και με κανα δυο τρεις χούφτες τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 με 3 λεπτά ακόμη.

 

 

SAM_6556

 

 

 

SAM_6559

 

 

 

SAM_6561

 

 

Σερβίρουμε κατευθείαν απ’ το φούρνο, παλεύοντας να βολέψουμε στο πιάτο τις λαχταριστές κλωστές λιωμένης μοτσαρέλας και γραβιέρας.

 

 

SAM_6562

 

 

 

SAM_6564

 

 

 

SAM_6560

 

 

 

SAM_6567

 

 

 

SAM_6568

 

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου