… Αυγά με μπέικον; Μμμ, σιγά τ’ αυγά. Είπε η άφρων κορασίς με περιφρόνηση. Διότι τοιαύτας μπαναλαρίας τις σνομπάρει.
Η αλήθεια είναι ότι έχουν πολυφορεθεί. Και πολλαπλώς κακοποιηθεί. Ας μου εξηγήσει όμως κάποιος πώς στις διακοπές ή στα ταξίδια όλοι αυτοί που τα κακολογούν τα τρώνε για πρωινό κάθε μέρα. Ωραιότατα την περιέγραψε ο αστυνόμος Χαρίτος αυτή την ‘αγουροξυπνημένη βουλιμία των υπόλοιπων εκδρομέων, που γυρίζουν στο τραπέζι με την πυραμίδα του Χέοπα στα πιάτα τους’.
Και σα να μην έφταναν τα κοντινένταλ και τ’ αμερικανικά πρωινά, ήρθε στα μέρη μας και η μόδα του brunch. Ούτε breakfast ούτε lunch, αλλά και τα δυο μαζί.
Επιτέλους κάποιος αναγνώρισε τις ανάγκες μας και φρόντισε να τις ικανοποιήσει. Όταν γυρνάμε απ’ τα μπαρ κι απ’ τα ξενύχτια και ξυπνάμε χαλαρά την άλλη μέρα προς το μεσημέρι, το φλέγον ερώτημα δεν είναι ‘τι να φάω’ αλλά ‘τώρα να φάω πρωινό ή μεσημεριανό ’ ; Με το υβριδικό brunch λύνονται όλα τα προβλήματα, πλην της αφραγκίας.
Εμείς πάντως, που τρώμε πρωινό το πρωί και βραδυνό το βράδυ, τα αυγά με μπέικον τα φάγαμε για μεσημεριανό, σήμερα που δεν προκάναμε να μαγειρέψουμε, προκάναμε όμως να τα ομορφύνουμε …
Αυγά σε φωλιές από μπέικον
υλικά:
4 αυγά
8 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφιν βάζουμε σε μία θήκη μία λωρίδα μπέικον και μια δεύτερη από πάνω της σταυρωτά.
Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπο μπέικον φτιάχνοντας όσες φωλιές θέλουμε, ανάλογα με τα άτομα που θα ταΐσουμε.
Ψήνουμε για 4΄-5΄ το μπέικον στο φούρνο και το βγάζουμε.
Σπάμε προσεκτικά και χωρίς καθυστέρηση από ένα αυγό σε κάθε θήκη και, αν θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε για άλλα 12΄- 15΄, ή μέχρι να το αυγό να γίνει όσο σφιχτό το θέλουμε.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή και σερβίρουμε, ίσως με λίγο πιπέρι ακόμη.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου