Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Αυγά …

… με μπέικον; Μμμ, σιγά τ’ αυγά. Είπε η άφρων κορασίς με περιφρόνηση. Διότι τοιαύτας μπαναλαρίας τις σνομπάρει.
Η αλήθεια είναι ότι έχουν πολυφορεθεί. Και πολλαπλώς κακοποιηθεί. Ας μου εξηγήσει κάποιος όμως πώς στις διακοπές ή στα ταξίδια όλοι αυτοί που τα κακολογούν τα τρώνε για πρωινό κάθε μέρα. Ωραιότατα την περιέγραψε ο αστυνόμος Χαρίτος αυτή την  ‘αγουροξυπνημένη βουλιμία των υπόλοιπων εκδρομέων, που γυρίζουν στο τραπέζι με την πυραμίδα του Χέοπα στα πιάτα τους’.
Και σα να μην έφταναν τα κοντινένταλ και τ’ αμερικανικά πρωινά, ήρθε στα μέρη μας και η μόδα του brunch. Ούτε breakfast ούτε lunch, αλλά και τα δυο μαζί.
Επιτέλους κάποιος αναγνώρισε τις ανάγκες μας και φρόντισε να τις ικανοποιήσει. Όταν γυρνάμε απ’ τα μπαρ κι απ’ τα ξενύχτια και ξυπνάμε χαλαρά την άλλη μέρα προς το μεσημέρι, ανακύπτει το φλέγον ερώτημα. Όχι ‘τι να φάω’ αλλά ‘τώρα τι να φάω, πρωινό ή μεσημεριανό’;
Κι όταν όλη η παρέα γυρνάει ξυπόλυτη κι αποκαμωμένη απ’την ακρογιαλιά μετά το ολονύκτιο πάρτυ, πώς θα αναλάβει δυνάμεις για να πέσει για ύπνο; Με το υβριδικό brunch λύνονται όλα μας τα προβλήματα, πλην της αφραγκίας.
Εμείς πάντως, που τρώμε πρωινό το πρωί και βραδυνό το βράδυ, τα αυγά με μπέικον τα φάγαμε για μεσημεριανό, σήμερα που δεν προκάναμε να μαγειρέψουμε, προκάναμε όμως να τα ομορφύνουμε …

 

Αυγά σε φωλιές από μπέικον

 

IMG_8098

 

υλικά:
4 αυγά
8 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου. Σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφιν βάζουμε σε μία θήκη μία λωρίδα μπέικον και μια δεύτερη από πάνω της σταυρωτά. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπο μπέικον φτιάχνοντας όσες φωλιές θέλουμε, ανάλογα με τα άτομα που θα ταΐσουμε.
Ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά το μπέικον στο φούρνο και το βγάζουμε.

 

 

SAM_5982

 

 

SAM_5985

 

 

Σπάμε προσεκτικά και χωρίς καθυστέρηση από ένα αυγό σε κάθε θήκη και, αν θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

 

 

SAM_5989

 

 

SAM_5993

 

 

Ψήνουμε για άλλα 12 με 15 λεπτά, ή μέχρι να το αυγό να γίνει όσο σφιχτό το θέλουμε.

 

 

SAM_5994

 

 

SAM_5995

 

 

Ξεφορμάρουμε με προσοχή και σερβίρουμε, ίσως με λίγο πιπέρι ακόμη.

 

 

IMG_8087

 

 

IMG_8089

 

 

IMG_8088

 

 

IMG_8091

 

 

IMG_8092

 

 

IMG_8094

 

 

IMG_8093

 

 

IMG_8095

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου