Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Τανάπαλιν …

… Αφού άρχισαν όλοι να βάζουν φρούτα μέσα στις σοκολάτες και μας βομβαρδίζουν καθημερινά με σοκολάτες γεμιστές με πορτοκάλι, λεμόνι, φράουλα, φρούτα του τρέχα γύρευε ποιου δάσους, φρούτα του πάθους, του λάθους και δε συμμαζεύεται, εγώ –ανάποδη ούσα- θα πράξω το ενάντιον.
Και θα βάλω σοκολάτα έξω από τα φρούτα …

 

Φράουλες με λευκή και μαύρη σοκολάτα

 

IMG_7932

 

υλικά:
16 φράουλες (όχι πολύ μαλακές)
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
2 κουταλάκια γλυκού ηλιέλαιο

 

 

 

Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

 

SAM_5628

 

 

SAM_5629

 

 

Λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το 1 κουταλάκι ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τη λευκή.

Πιάνοντας τις φράουλες προσεκτικά από το κοτσανάκι τους, βουτάμε τις μισές στη μαύρη και τις υπόλοιπες στη λευκή σοκολάτα.

 

 

SAM_5653

 

 

SAM_5654

 

 

SAM_5655

 

 

Κρατάμε για λίγο τις φράουλες πάνω από το μπωλ για να στραγγίξει η παραπανίσια σοκολάτα και τις ακουμπάμε προσεκτικά σε αντικολλητικό χαρτί.

 

 

IMG_7915

 

 

IMG_7916

 

 

IMG_7917

 

 

IMG_7920

 

 

IMG_7921

 

 

Όταν σφίξει η σοκολάτα, τις σερβίρουμε σε όμορφα πιατάκια ή τις περνάμε εναλλάξ σε καλαμάκια μπαμπού ή μεγάλες οδοντογλυφίδες.

 

 

IMG_7923

 

 

 

IMG_7936

 

 

 

IMG_7926

 

 

 

IMG_7935

 

 

 

IMG_7925

 

 

 

IMG_7929

 

 

 

IMG_7938

 

 

 

IMG_7927

 

 

 

IMG_7934

 

 

 

Για να είναι νηστίσιμες, δε χρησιμοποιούμε τη λευκή κουβερτούρα που περιέχει γάλα.

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου