… Αφού άρχισαν όλοι να βάζουν φρούτα μέσα στις σοκολάτες και μας βομβαρδίζουν καθημερινά με σοκολάτες γεμιστές με πορτοκάλι, λεμόνι, φράουλα, φρούτα του τρέχα γύρευε ποιου δάσους, φρούτα του πάθους, του λάθους και δε συμμαζεύεται, εγώ –ανάποδη ούσα- θα πράξω το ενάντιον.
Και θα βάλω σοκολάτα έξω από τα φρούτα …
Φράουλες με λευκή και μαύρη σοκολάτα
υλικά:
16 φράουλες (όχι πολύ μαλακές)
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
2 κουταλάκια γλυκού ηλιέλαιο
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Λυώνουμε την κουβερτούρα σε μέτρια ένταση στα μικροκύματα, προσθέτουμε το 1 κουταλάκι ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Κάνουμε το ίδιο και με τη λευκή κουβερτούρα.
Πιάνοντας τις φράουλες προσεκτικά από το κοτσανάκι τους, βουτάμε τις μισές στη μαύρη και τις υπόλοιπες στη λευκή σοκολάτα.
Κρατάμε για λίγο τις φράουλες πάνω από το μπωλ για να στραγγίξει η παραπανίσια σοκολάτα και τις ακουμπάμε προσεκτικά σε αντικολλητικό χαρτί.
Όταν σφίξει η σοκολάτα, τις σερβίρουμε σε όμορφα πιατάκια ή τις περνάμε εναλλάξ σε καλαμάκια μπαμπού ή μεγάλες οδοντογλυφίδες.
Για να είναι νηστίσιμες οι φράουλες, χρησιμοποιούμε λευκή κουβερτούρα που δεν περιέχει γάλα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου