Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Εν τη ενώσει …

… η ισχύς. Και οι βιταμίνες, και η γεύσις και η ποικιλία, και η νοστιμιά.
Φασολάκια όλοι φτιάχνουμε, κι ας μην τα τρώνε με πολύ όρεξη μερικοί-μερικοί. Και αρακά επίσης. Γιατί να μην τα φτιάξουμε και μαζί;
Να τα εμπλουτίσουμε και με τυριά, να λυώσουν, να βουτάμε το ψωμί στη σάλτσα και το λυωμένο τυρί και να νιώσουμε βασιλιάδες …

 

Φασολάκια και αρακάς φουρνιστά με τυριά

 

IMG_8039

 

υλικά: 
500 γρ. φασολάκια (προτιμάμε πλατειά)
400 γρ. αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 ζωμός κότας ή λαχανικών
μαϊντανός, δυόσμος

150 γρ. φέτα
100 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά

 

 

 

 

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε σε νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει και να γλυκάνει. Ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι (η 1 κουταλιά από λιαστές ντομάτες αν έχουμε),  σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ζωμό, τη ντομάτα κονκασέ και το μαϊντανό.

 

 

SAM_5894

 

 

 

SAM_5895

 

 

Αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα και ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά. Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά φασολάκια κι αρακάς και να δέσει η σάλτσα (περίπου 45 λεπτά). Αν χρειαστεί περισσότερο νερό, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν περισσεύει βράζουμε σε δυνατή φωτιά στο τέλος του μαγειρέματος χωρίς καπάκι, να εξατμιστεί το παραπανίσιο.

 

 

SAM_5896

 

 

 

SAM_5898

 

 

 

SAM_5899

 

 

Δίνουμε άρωμα με λίγο δυόσμο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Σπάμε από πάνω με το χέρι μας τη φέτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το ημίσκληρο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λυώσουν τα τυριά.

 

 

SAM_5900

 

 

 

SAM_5904

 

 

 

SAM_5907

 

 

Σερβίρουμε.

 

 

IMG_8037

 

 

 

IMG_8040

 

 

 

IMG_8038

 

 

 

IMG_8041

 

 

 

IMG_8042

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου