Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Λινγκουίνι με μπρόκολο και κουκουνάρι …

… Στις Κουκουναριές δεν έχω πάει. 
Mamma mia. Δεν έχεις πάει στη Σκιάθο; 
Όχι, ρε παιδιά, δεν έχω πάει. Και μόνο εκεί δεν έχω πάει; Τα νησιά δεν είναι το φόρτε μου. Εκτός από τις σχολικές εκδρομές στην Κέρκυρα - και τη Λευκάδα που μισοείναι νησί, τα υπόλοιπα παραμένουν terra incognita για την ηπειρωτική ιδιοσυγκρασία μου. 
Αλλά και να πήγαινα στις Κουκουναριές, το πιο πιθανό θα ήταν να έψαχνα για κουκουνάρια. Γιατί αρέσουν τρελλά σε όλους μας, τα χρησιμοποιούμε συχνά σε φαγητά και γλυκά και είναι ακριβά τα ακριβά μου …

 

Λινγκουίνι με μπρόκολο και κουκουνάρι

 

 

IMG_8076

 

 

υλικά:
400 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
2 κολοκυθάκια
4 κουταλιές έτοιμη σάλτσα πέστο
1-2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. κουκουνάρι

350 γρ. λινγκουίνι

 

 

 

Βράζουμε το μπρόκολο στον ατμό ή σε λίγο αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και το χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λιπαρή ουσία ή το περνάμε από τα μικροκύματα.

Βάζουμε τα λινγκουίνι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. 

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια. 

Αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για όση ώρα βράζουν τα λινγκουίνι.

 

 

SAM_5974

 SAM_5975

 

 

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα πέστο. 

Τα ρίχνουμε στη σωτέζα με τα λαχανικά μαζί με το περισσότερο κουκουνάρι, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε ίσα για ένα χαίρω πολύ.

 

 

SAM_5977

 SAM_5980

 SAM_5978

 SAM_5979

 

 

Σερβίρουμε με το υπόλοιπο κουκουνάρι και, αν θέλουμε, με τριμμένο τυρί.

 

 

IMG_8079

 

 IMG_8070

  

IMG_8074

  

IMG_8077

  

IMG_8072

  

IMG_8082

 

 

 

Αν περισσέψει φαγητό για την επομένη, το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και το περνάμε από το φούρνο για 15΄ περίπου, να ζεσταθεί καλά και να λυώσει το τυρί.

 

 

SAM_5981

 

 



.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου