Λινγκουίνι με μπρόκολο και κουκουνάρι
υλικά:
400 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
2 κολοκυθάκια
4 κουταλιές έτοιμη σάλτσα πέστο
1-2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. κουκουνάρι
350 γρ. λινγκουίνι
Βράζουμε το μπρόκολο στον ατμό ή σε λίγο αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και το χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λιπαρή ουσία ή το περνάμε από τα μικροκύματα.
Βάζουμε τα λινγκουίνι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια.
Αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για όση ώρα βράζουν τα λινγκουίνι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα πέστο.
Τα ρίχνουμε στη σωτέζα με τα λαχανικά μαζί με το περισσότερο κουκουνάρι, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε ίσα για ένα χαίρω πολύ.
Σερβίρουμε με το υπόλοιπο κουκουνάρι και, αν θέλουμε, με τριμμένο τυρί.
Αν περισσέψει φαγητό για την επομένη, το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και το περνάμε από το φούρνο για 15΄ περίπου, να ζεσταθεί καλά και να λυώσει το τυρί.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου