Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Μον Μπλαν …

… Το Mont Blanc. Λέει ο Βούλης ο φον Κουνέλας, ψάχνοντας λύση για τα ψεύτικα χρέη στο καζίνο της απατεώνισσας μαμάς Μαλτέζου.

 

Voulis

 

- Το γλυκό; ρωτάει ο αφελής γεροντογαμπρός Κωνσταντάρας.
-
Όχι, το βουνό, απαντάει ο Βούλης.

- Το Mont Blanc, λέω κι εγώ ψάχνοντας λύση για γλυκό γιορτινό ξημερώνοντας τ' Αγιαννιού, με την αύριο των Φώτων.
- Το βουνό; με ρωτάνε τα τσακάλια της Γεωγραφίας.
Όχι, το γλυκό …

 

Μον Μπλαν
Mont Blanc

 

SAM_4942

 

υλικά:
300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
κρέμα γάλακτος
άπαχο γάλα 
1 βανίλια
μαρεγκάκια (έτοιμα)

 

 

 

Βάζουμε τα κάστανα σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε γάλα μέχρι να καλυφθούν. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄-20΄.

 

 

SAM_4925

 SAM_4927

 

 

Ανακατεύουμε μερικές φορές με ξύλινο κουτάλι και πιέζουμε τα κάστανα μόλις μαλακώσουν λίγο, για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Αν απορροφηθεί όλο το γάλα, προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κάστανα.

 

 

SAM_4929

 SAM_4930

 

 

Όταν μαλακώσουν εντελώς τα κάστανα και τραβήξουν όλο το γάλα, τα πολτοποιούμε με το πρες-πουρέ. Ρίχνουμε 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον πουρέ στο ψυγείο για 30΄.

 

 

SAM_4932

 SAM_4933

 

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Βάζουμε σε μπωλάκι 2-3 ροζέτες σαντιγύ και από πάνω μοιράζουμε τον πουρέ του κάστανου. Ο πουρές πρέπει να θυμίζει σε σχήμα κορδόνια ή μακαρόνια γι’ αυτό τον περνάμε από το μύλο λαχανικών απευθείας πάνω από τα μπωλ ή τον πατάμε με το πρες-πουρέ ξανά και μεταφέρουμε τα κορδόνια στα μπωλάκια.

 

 

SAM_4934

 SAM_4937

 SAM_4938

 

 

Βάζουμε αρκετό κάστανο δημιουργώντας ένα βουναλάκι, ακόμη κι αν δεν είναι τόσο ψηλό όσο το Mont Blanc, και χιονίζουμε την κορυφή του με ζάχαρη άχνη.
Συνοδεύουμε με τα μαρεγκάκια.

 

 

SAM_4939

  

SAM_4944

  

SAM_4940

  

SAM_4941

  

SAM_4943

 

Θ’ ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο Mont Blanc
ν’ ακούγεται στην Ελβετιά ο πόνος μου με την πενιά …

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου