… Beef Wellington, το λένε και καμαρώνουν. Και γιατί, περικαλώ; Επειδής δηλαδή τυλίξανε λιγουλάκι μοσχάρι σ’ ένα φύλλο ζύμης και το βαφτίσανε απ’ τον έρμο το Δούκα που καμμιά σχέση δεν είχε μαζί του;
Κι επειδής το σερβίρουνε στας δεξιώσεις και στας πρεσβείας, εμείς πρέπει να θαμπωθούμε και να το θαμάξουμε; Αστείον πράγμα.
Πιφ Ουέλινγκτον θα πω η σνομπαρία και θα φτιάξω μια δική μου παραλλαγή. Με κιμά κοτόπουλου ζυμωμένον με λαχανικά και τυλιγμένον σε φύλλο κουρού. Βουί …
Ρολό με κιμά κοτόπουλου σε φύλλο κουρού
υλικά:
600-700 γρ. κιμάς από κοτόπουλο
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή 6 φέτες μπέικον)
1 χούφτα καπνιστό τυρί τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 μικρό καρότο
3-4 μανιτάρια
τριμμένη φρυγανιά
μαϊντανός
1 φύλλο ζύμη κουρού
1 αυγό
Πολτοποιούμε στο multi διαδοχικά ή μαζί το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το καρότο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε όση τριμμένη φρυγανιά χρειάζεται για να σφίξει ο κιμάς και να πλάθεται.
Τον σκεπάζουμε με μεβράνη φαγητού και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στην κάτω άκρη της ζύμης τις φέτες της γαλοπούλας. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Φτιάχνουμε ένα ρολό με τον κιμά και το τοποθετούμε πάνω στο τριμμένο τυρί.
Γυρίζουμε προσεκτικά το φύλλο της ζύμης και τυλίγουμε τον κιμά με τη ζύμη. Αλείφουμε με αυγό την άκρη και κλείνουμε καλά τα πλαϊνά και το κάτω μέρος του ρολού.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ρολού με αυγό και χαράζουμε διαγώνια σε 2-3 μεριές από πάνω. Μεταφέρουμε το ρολό μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40΄ περίπου.
Στη φωτογραφία, μαζί με το ρολό και δυο μπιφτεκάκια φτιαγμένα με τον παραπανίσιο κιμά.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου