… Στιγμιαίο καφέ ήξερα. Ακόμη και στιγμιαίο λάθος. Πατήρ του ο Πασχάλης -όχι της γιαγιάς Ντακ, ο άλλος ο Ολύμπιονς.
Το στιγμιαίο κέικ το έμαθα σχετικά πρόσφατα. Το δοκίμασα και μου άρεσε. Με σοκολάτα και φουντούούκ. Με μαρμελάδα βερύκοκκο και φυστίκι Αιγίνης.
Και τώρα, αλμυρό. Ιδιαίτερο κι ομορφούλι. Μ’ έναν αέρα από σουφλέ …
Mug cake με ανθότυρο και πουρέ καρότου
υλικά:
1 μέτριο καρότο
1 αυγό
40 γρ. ανθότυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το καρότο σε κομμάτια και το βράζουμε να μαλακώσει καλά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρότα από κονσέρβα. Το πατάμε με πηρούνι πολύ καλά, να γίνει πουρές.
Χτυπάμε το αυγό με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το λάδι, το ανθότυρο ψιλοτριμμένο, τον πουρέ του καρότου και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ΜΕΓΑΛΗ κούπα (γιατί θα φουσκώσει και δεν θέλουμε να ξεχειλίσει) και το βάζουμε στα μικροκύματα, στα 800 W, για 1΄ και 30΄΄.
Τρώμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου