Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αλμυρά μίνι κέικ με έμμενταλ και πάπρικα …

… Μίνι δεν είναι μόνο οι φούστες, η αρραβωνιαστικιά του Μίκυ και τα αυτοκίνητα. Είναι και τα κέικ. Μίνι, ατομικά και λαχταριστά. Είναι το έμμενταλ που τα κάνει τόσο ξεχωριστά. Και είναι κρίμα που ένταμ και γκούντα έχουν πιάσει στασίδι και δεν αφήνουν άλλον να σηκώσει κεφάλι.
Γιατί το έμμενταλ είναι ιδιαίτερο τυρί. Με ξεχωριστή γεύση και την ελβετική καταγωγή του να βαραίνει στη ζυγαριά. Με τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες του που αφήνουν, όταν σπάνε, τις τρύπες που τόσο απογοήτευαν τον Οβελίξ στην Ελβετία.
Ωμό στις σαλάτες και ψημμένο σε τοστ, πίτες και κέικ, αξίζει και με το παραπάνω την ευκαιρία που θα του δώσουμε …

 

Αλμυρά μίνι κέικ με έμμενταλ και πάπρικα

 

IMG_7521

 

υλικά:
150 γρ. έμμενταλ
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 κουτ. γλ. πάπρικα (εδώ γλυκειά και καπνιστή)
40 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
μισή πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι)
125 γρ. άπαχο γιαούρτι
120 ml άπαχο γάλα
140 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
δεντρολίβανο

 

 

 

Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια. Τρίβουμε το έμμενταλ στο χοντρό τρίφτη. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πάπρικα.

Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι. ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

 

 

SAM_4526

 SAM_4527

 

 

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.

 

 

SAM_4528

 SAM_4529

 SAM_4530

 

 

Προσθέτουμε το έμμενταλ και τη γραβιέρα, λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και τα κυβάκια της πιπεριάς. Ανακατεύουμε καλά.

 

 

SAM_4532

 SAM_4533

 

 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φόρμες για μάφιν ή τις ντύνουμε με χαρτάκια για μάφιν (αν οι φόρμες είναι σιλικόνης δε χρειάζονται βουτύρωμα και αλεύρωμα). 

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα ακόμη.

 

 

SAM_4534

 SAM_4535

 SAM_4536

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.

 

 

SAM_4538

 SAM_4539

 SAM_4540

 SAM_4541

 

 

Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

 

 

SAM_4543

 IMG_7515

 SAM_4544

 IMG_7514

 

 

Σερβίρουμε.

 

 

IMG_7518

  

IMG_7519

  

IMG_7522

  

IMG_7520

 

 IMG_7523

  

IMG_7521

 

 



 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου