Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Καρμπόν …

… ήταν η καρμπονάρα που έφτιαξα. Ίδια με την κλασσική.
Μόνο που είχε καπνιστό σολομό αντί για μπέικον. Και σκόρδο αντί για κρεμμύδι.
Κατά τα άλλα όμως, καρμπόν …

 

Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό

 

IMG_7646

 

υλικά:
250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας (εδώ πενάκι)
2 κουταλιές λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. καπνιστός σολομός
2 αυγά
γραβιέρα, ρεγκάτο ή παρμεζάνα
τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
μαϊντανός ή άνηθος
ξύσμα λεμονιού

 

 

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σε ελαφρά αλατισμένο νερό μια και τόσο ο καπνιστός σολομός όσο και το τυρί έχουν αρκετό αλάτι.

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το σκόρδο. Αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε, αφήνουμε ολόκληρη τη σκελίδα και μόλις δώσει γεύση στο λάδι την απομακρύνουμε. Αν θέλουμε να μείνει στο φαγητό, την πολτοποιούμε και τη σωτάρουμε ελαφρά. Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο, ίσα για να ζεσταθεί.

 

 

SAM_4968

 

 

SAM_4969

 

 

SAM_4970

 

 

Χτυπάμε μαζί τα αυγά με το ψιλοτριμμένο τυρί. Κρατάμε μια κούπα από το νερό των μακαρονιών, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το σολομό.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν τα αυγά προσθέτοντας, αν θέλουμε πιο ρευστή τη σάλτσα, λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

 

 

SAM_4965

 

 

SAM_4971

 

 

SAM_4972

 

 

SAM_4974

 

 

Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι και λίγο τυρί ακόμη.

 

 

IMG_7650

 

 

IMG_7643

 

 

IMG_7651

 

 

IMG_7647

 

 

IMG_7644

 

 

IMG_7648

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου