Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τράιφλ με μπαγιάτικο κέικ, κρέμα και βύσσινο γλυκό …

… Σας πλάνεψε η ντόλτσε βίτα και τ’ άλλα που έφτιαξα γλυκά, ένα μιλφέιγ για τη χαϊδεμένη κι ένα μπακλαβά για τον πασά.
Έτσι ξέμεινε το υπόλοιπο
κέικ να παριστάνει το Νίκο Ξανθόπουλο, ταπεινό και καταφρονεμένο.
Εγώ, όμως, ο προστάτης όλων των ταπεινών, θα του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και θα το μεταμορφώσω σ’ ένα λαχταριστό …



Τράιφλ με μπαγιάτικο κέικ, κρέμα και βύσσινο γλυκό



ΕΤΟΙΜΟ ΠΛΑΪ



υλικά:
4-5 φέτες κέικ (ή τσουρέκι ή μπριος)
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
σιρόπι από γλυκό κουταλιού
βύσσινο ή άλλο γλυκό κουταλιού ή φρέσκα φρούτα

προαιρετικά: σιρόπι σοκολάτα, αμύγδαλο φιλέ, τρούφα






Ετοιμάζουμε την κρέμα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Σπάμε το κέικ με το χέρι μας σε χοντρά ψίχουλα και  φτιάχνουμε μ’ αυτά μια στρώση σ’ ένα γυάλινο μπωλ. Ραντίζουμε με το σιρόπι της αρεσκείας μας και ρίχνουμε μερικές κουταλιές κρέμα πάνω από το κέικ.




ΥΛΙΚΑ


ΨΙΧΟΥΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΚΡΕΜΑ 



Σπάμε ξανά κέικ από πάνω, το περιχύνουμε με σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. 



ΠΑΝΩ ΨΙΧΟΥΛΑ

ΠΑΝΩ ΚΡΕΜΑ ΠΛΑΪ 

ΠΛΑΪ



Ολοκληρώνουμε το γλυκό με την επικάλυψη της αρεσκείας μας:  γλυκό κουταλιού, φρούτα, σιρόπι, ξηρούς καρπούς.



ΔΕ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ


 ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΕΤΟΙΜΟ ΠΛΑΪ

ΠΑΝΩ ΚΟΝΤΙΝΟ





Δε χρειάζεται να είναι και μεγάλος δρυΐδης κανείς, για να καταλάβει ότι το περί ου ο λόγος γλυκό κάνει ό,τι και οι γύπες στη φύση. Καθαρίζει απομεινάρια και υπολείμματα από κέικ, γλυκά κουταλιού και περισσευάμενα σιρόπια, και τα οδηγεί μέσω της μετενσάρκωσης στην καινούρια τους ζωή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου