Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πιπεριές γεμιστές με καβουρμά …


ΒΙΓΛΑΝΑ


… Απ’ το μεσημέρι κι εγώ στη βίγλα μου, περιμένω. Περιμένω να γυρίσει, κατάκοπος και  ταλαιπωρημένος, ο καλός μου, από καθήκον θλιβερό πλην αναπόφευκτο. Κάνω το δρόμο κι εγώ νοερά - τώρα θα είναι στα τούνελ, τώρα θα περνάει τις γέφυρες, τώρα θα κάνει στάση στο γνωστό δεντράκι. Κι όσο δε βλέπω παρά τον γαλανόι ουρανόι και τον κατακόκκινοϊ ηλιόι, σκέφτομαι τι προφταίνω ακόμη να κάνω για να τον καλοδεχτώ. Ν’ αλαφρώσω κάπως το βάρος το ασήκωτο, να γλυκάνω την πίκρα τη βουβή.


ΧΑΛΑΛΙΜΑ



Ένα άγιο τσιπουράκι θα τον βοηθήσει να στυλωθεί και να χαλαρώσει ταυτόχρονα. Το ίδιο κι ο συνοδευτικός φλωρινιώτικος μεζές. Ξεχωριστός, κατακόκκινος και απολαυστικός, σαν τη ζωή που συνεχίζεται …


Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με καβουρμά



ΕΤΟΙΜΕΣ


υλικά:
200 γρ. καβουρμάς (ή κιμάς ή ψιλοκομμένο κρέας)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο κόκκινο κρασί
250 γρ. ντομάτα (φρέσκια, τοματοχυμός ή κονκασέ)
3 κουταλιές ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
μαϊντανός
μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης





Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε σε λίγο λάδι και μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον καβουρμά και, μόλις ζεσταθεί και μαλακώσει, τον ανοίγουμε με πηρούνι σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.



ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ
 

ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ 



Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μπούκοβο κατά βούλησιν, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄, να φύγουν τα υγρά της ντομάτας και να δέσουν τα υλικά.



ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε το τυρί, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.



ΜΕ ΤΥΡΙ


ΓΕΜΙΣΗ



Στραγγίζουμε τις πιπεριές και τις γεμίζουμε.



ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΓΕΜΙΣΜΑ

ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Σερβίρονται χλιαρές ή και κρύες, ραντισμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με μαϊντανό.



 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

ΠΙΑΤΟ ΑΝΩΘΕΝ

ΠΙΑΤΟ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου