… Το πέταγμα της κρέπισσας. Μην ψαρώνετε, ωρέ.
Και μη μασάτε – θα μασήσετε την κρέπα μόλις ετοιμαστεί. Τίποτα δεν είναι το πέταγμα και γύρισμα της κρέπας στον αέρα. Εντυπωσιακό και φιγουρατζίδικο, δείχνει πολύπλοκο αλλά είναι πανεύκολο.
Το μυστικό είναι η κίνηση στον καρπό – που λένε στους τενίστες οι προπονητές κι ο Ηλιόπουλος στο Δόλωμα …
Μόλις ψηθεί καλά η κρέπα από την κάτω πλευρά, την ξεκολλάμε περιμετρικά με το χέρι ή με σπάτουλα και κουνάμε το τηγάνι για να ξεκολλήσει ολόκληρη και να αρχίσει να κουνιέται.
Χωρίς να σφίγγουμε ούτε το χέρι ούτε το τηγάνι, δίνουμε μια ώθηση στο τηγάνι προς τα εμπρός κι αμέσως προς τα πάνω. Κι η κρέπα βρίσκεται στον αέρα, όπως εμείς παλιά, ηχολήπτη μου.
Αν κάναμε σωστά την κίνηση, η κρέπα θα κάνει μια στροφή και, υποτασσόμενη στο νόμο της βαρύτητας, θα αρχίσει να κατεβαίνει. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να υπολογίσουμε σωστά πού πηγαίνει και να βάλουμε το τηγάνι από κάτω.
Et voilà! C’est tout.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου