… Σου σφυρίζω, για να βγεις σου σφυρίζω. Γιατί αν βγει το σουφλέ πριν από σένα, καταστράφηκα. Θα κάτσει σαν το Χρηματιστήριο την εποχή της κρίσης κι άντε μετά να το συνεφέρεις. Δεν πρόκειται βέβαια για ένα απ’ τα κλασσικά σουφλέ, η χοληστερίνη σου δεν προσφέρεται για αυγοκρεμοτυρολιπαροβόμβες.
Θα σε παρηγορήσω με μια αυτοσχέδια ελαφρύτερη παραλλαγή του με ψωμί ολικής …
Σουφλέ τυριών με ψωμί ολικής
υλικά:
1/2 κούπα ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1/2 κούπα ανθότυρο
λίγη τριμμένη γραβιέρα
ψωμί τοστ ολικής άλεσης
λίγη γλυκειά πάπρικα
1/2 κούπα ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1/2 κούπα ανθότυρο
λίγη τριμμένη γραβιέρα
ψωμί τοστ ολικής άλεσης
λίγη γλυκειά πάπρικα
Για τη σως:
1,5 κούπα άπαχο γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές λάδι ή λυωμένη μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1,5 κούπα άπαχο γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές λάδι ή λυωμένη μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Τρίβουμε το ημίσκληρο και τη γραβιέρα στο χοντρό τρίφτη και σπάμε το ανθότυρο σε κομμάτια με πηρούνι.
Αναμειγνύουμε τα τυριά.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, ή στρογγυλή φόρμα για σουφλέ, τόσες φέτες ψωμί του τοστ, όσες χρειάζονται για να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα της φόρμας.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα υλικά της σως και περιχύνουμε το ψωμί που στρώσαμε με τη μισή ποσότητα της σως.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα υλικά της σως και περιχύνουμε το ψωμί που στρώσαμε με τη μισή ποσότητα της σως.
Καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα των τυριών και φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση με ψωμί.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σως και μοιράζουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.
Αφήνουμε για 30΄ περίπου, ώστε το ψωμί να απορροφήσει τη σως και ν’ αφρατέψει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει.
Σερβίρουμε αμέσως.
Helena γεια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η τελευταία μου μανία το γρήγορο σουφλέ!! Δοκίμασε το με ψωμί Τόστιμο Κρις Κρις να δεις πόσο αφράτο γίνεται!!!
Φιλικά,
Εριέττα
Ευχαριστώ. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι τούρκικη και τη φτιάχνω με φρέσκο ψωμί ολικής από το φούρνο της γειτονιάς μου, ελπίζοντας ότι έτσι πλησιάζω περισσότερο τη γεύση της αυθεντικής συνταγής.
Διαγραφή