... Γλυκά πονούσε το μαχαίρι. Γιατί πάρτυ χωρίς γλυκά δε νοείται. Μετά από μπόλικη σκέψη και κάποια ακίνδυνα πειράματα καταλήξαμε στα κάτωθι:
Τα μπελαλίδικα αλλά αρκούντως εντυπωσιακά μάφινς κουκουβάγιες.
Τα κλασσικά δάχτυλα της μάγισσας για τα οποία χρησιμοποιήσαμε κατάλληλα κομμένα σαβαγιάρ και ψημμένα αναποφλοίωτα αμύγδαλα για τα νύχια.
Σοκολατένιες αράχνες
Λυώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα, αφού τα σπάσουμε λίγο με τα χέρι μας, κατσαρά noodles (τα λεγόμενα chow mein noodles).
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, δημιουργώντας μικρές αράχνες.
Αν θέλουμε, τραβάμε στις δύο πλευρές 4-5 κομματάκια, για να δημιουργήσουμε την εικόνα ποδιών.
Για τα μάτια χρησιμοποιούμε δύο κόκκινα, άσπρα ή κίτρινα καραμελάκια.
Ποντικοφαγωμένη τούρτα
Η ελαφριά τάρτα σοκολάτας γίνεται στόχος επίθεσης ποντικών.
Στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. με μπισκότα digestive, γεμίζοντας και όλα τα ενδιάμεσα κενά.
Στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. με μπισκότα digestive, γεμίζοντας και όλα τα ενδιάμεσα κενά.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση σοκολάτας ζεσταίνουμε 200 γρ. γάλα και το ρίχνουμε σε 400 γρ. κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λυώσει εντελώς όλη η σοκολάτα.
Προσθέτουμε 260 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας προσεκτικά. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στα μπισκότα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν σφίξει η κρέμα, αφαιρούμε ένα τριγωνικό κομμάτι από την τάρτα και ανοίγουμε στρογγυλές τρύπες στην επιφάνειά της, με τον καθαριστή καρότων.
Βάζουμε 2-3 από τα σοκολατένια ποντικάκια που σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια και ταυτόχρονα ένα καταδικό μας πρωτότυπο λιθαράκι στο πάνθεον των συνταγών του Halloween.
Και το κλου της βραδιάς, για το οποίο επιστρατεύσαμε όλη μας τη φαντασία και επιδεξιότητα. Το νεκρό κοράκι – φόρος τιμής στον αγαπημένο σου Έντγκαρ.
Μας ταλαιπώρησε αρκετά μέχρι να το καταφέρουμε αυτοσχεδιάζοντας απ’ την αρχή ως το τέλος αλλά το αποτέλεσμα μας έκανε εξαιρετικά υπερήφανους …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου