Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Γλυκά πονούσε το μαχαίρι …

                                                  συνέχεια εκ του προηγουμένου

Πάρτυ χωρίς γλυκά δε νοείται. Μετά από μπόλικη σκέψη και κάποια ακίνδυνα πειράματα καταλήξαμε στα κάτωθι:

Ι. Τα λίγο μπελαλίδικα, αλλά αρκούντως εντυπωσιακά, μάφινς κουκουβάγιες, για τα οποία θα σου δώσω αργότερα αναλυτικές οδηγίες.

ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 

ΙΙ. Τα κλασσικά δάχτυλα για τα οποία χρησιμοποιήσαμε κατάλληλα κομμένα σαβαγιάρ και ψημένα αναποφλοίωτα αμύγδαλα για τα νύχια.

clip_image002[4]

ΙΙΙ. Τις σοκολατένιες αράχνες που γίνονται πανεύκολα ως εξής: Λυώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα, αφού τα σπάσουμε λίγο με τα χέρι μας, κατσαρά noodles (τα λεγόμενα chow mein noodles).

ΜΙΓΜΑ ΜΙΓΜΑ ΕΤΟΙΜΟ

Βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί, δημιουργώντας μικρές αράχνες. Αν θέλουμε, τραβάμε στις δύο πλευρές 4-5 κομματάκια, για να δημιουργήσουμε την εικόνα ποδιών.

ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ 2 

Για τα μάτια χρησιμοποιούμε δύο κόκκινα, άσπρα ή κίτρινα καραμελάκια.

 ΕΤΟΙΜΕΣ 2 ΕΤΟΙΜΕΣ

IV. Η ελαφριά τάρτα σοκολάτας γίνεται στόχος επίθεσης ποντικών. Στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. με μπισκότα digestive, γεμίζοντας και όλα τα ενδιάμεσα κενά.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση σοκολάτας ζεσταίνουμε 200 γρ. γάλα και το ρίχνουμε σε 400 γρ. κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λυώσει εντελώς όλη η σοκολάτα. Προσθέτουμε 260 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας προσεκτικά. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στα μπισκότα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν σφίξει η κρέμα, αφαιρούμε ένα τριγωνικό κομμάτι από την τάρτα και ανοίγουμε στρογγυλές τρύπες στην επιφάνειά της, με τον καθαριστή καρότων. Βάζουμε 2-3 από τα σοκολατένια ποντικάκια που σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια και ταυτόχρονα ένα καταδικό μας πρωτότυπο λιθαράκι στο πάνθεον των συνταγών του Halloween.

 ΤΑΡΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ 

V. Και το κλου της βραδιάς, για το οποίο επιστρατεύσαμε όλη μας τη φαντασία και επιδεξιότητα. Το νεκρό κοράκι – φόρος τιμής στον αγαπημένο σου Έντγκαρ. Μας ταλαιπώρησε αρκετά μέχρι να το καταφέρουμε αυτοσχεδιάζοντας απ’ την αρχή ως το τέλος αλλά το αποτέλεσμα μας έκανε εξαιρετικά υπερήφανους …

ΕΤΟΙΜΟ 3               
                                                                                                                                                                                    συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου