Μια τάρτα σοκολάτας είναι πάντα ένας πειρασμός.
Κι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς από αυτόν, σύμφωνα με τον Όσκαρ Γουάιλντ, είναι να υποκύψεις.
Ελαφρά τη καρδία και ελαφρά τη κοιλία. Θα κάνουμε την τάρτα πιο ελαφριά, χωρίς να της αφαιρούμε τη νοστιμιά της …
Ελαφριά τάρτα σοκολάτας
υλικά:
300 γρ. κουβερτούρα
1 κεσεδάκι (200γρ.) στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
150 γρ. άπαχο γάλα
7-8 μπισκότα digestive
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, ζεσταίνουμε το γάλα και, λίγο πριν πάρει βράση, το αποσύρουμε και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να λυώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Στρώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με τα μπισκότα, καλύπτοντας και τα ενδιάμεσα κενά.
Αδειάζουμε την κρέμα και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αγνοώντας τον βιαστικό που πρόλαβε να απαλλοτριώσει ένα κομμάτι, τη γλυκαίνουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού (κεράσι στη συγκεκριμένη περίπτωση) και τη στολίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Πάντως τρώγεται ωραιότατα και σκέτη.
Resist it, and your soul grows sick with longing for the things it has forbidden to itself.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου