Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τρομακτικά φαγητά για το Halloween …

                                                   (εκ του προηγουμένου)
... Nightmare before the party.           
 Ψωμί τυρί δεν είχαμε, ραπανάκια για την όρεξη. Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Πού να τα προλάβω όλα η δόλια μάνα, που τρέχω απ’ το πρωί σαν τη Μαίρη Παναγιωταρά; 
Βρέθηκα μπόσικη κι υποσχέθηκα πάρτυ για το Halloween – κατάρα στο Χριστόφορο Κολόμβο που ανακάλυψε την Αμερική και τα εθίματά της– και τώρα φωτιά στα μπατζάκια μου. 
Να σκεφτώ, να βρω, να προγραμματίσω, να ψωνίσω, να τα φτιάξω, να τηγανίζω, να ετοιμάζω τη σαλάτα, να σερβίρω και να  κόβω και ψωμί.
Κουτσά στραβά, έστω και με την ψυχή στα δόντια, έστω και στο παρά ένα, τα κατάφερα. Έτοιμο το ντεκόρ, έτοιμα τα τρομαχτικά φαγητά και γλυκά, έτοιμη κι η μεταμφίεση. Λαίδη Μάκβεθ εσύ, με αιματοβαμμένο νυχτικό, περούκα με πολύύύ μακριά μαύρα μαλλιά, ένα μαχαίρι και το κλασσικό κηροπήγιο στα χέρια. Μέδουσα εγώ, με πλαστικά φίδια στα μαλλιά και τα χέρια, να περιμένω τον Περσέα μπας και προλάβω να τον μαρμαρώσω. 
Ας μπούμε όμως στο ψητό, τουτέστιν στο μενού, πιστό στο πνεύμα της γιορτής που επιτάσσει συνταγές από απλώς ανατριχιαστικές έως και ακραία τρομακτικές ... 


Πίτσα ιστός αράχνης

Για ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμες κατεψυγμένες βάσεις πίτσας.
Απλώνουμε πάνω στη βάση 3-4 φέτες τυρί και το καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ. 
Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄. 
Κόβουμε μια μπάλα μοτσαρέλα σε λεπτές λωρίδες και σχηματίζουμε μ’ αυτές έναν ιστό αράχνης στην επιφάνεια της πίτσας.



 ΒΑΣΗ   ΕΤΟΙΜΗ


Ροδέλες ελιάς παίζουν το ρόλο των εντόμων που πιάστηκαν στα δίχτυα της φτιαγμένης από μαύρη ελιά αράχνης που καραδοκεί για να τα καταβροχθίσει.
  
Ίδια η Θέκλα στη Μάγια …


ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ   ΕΤΟΙΜΗ 2 



Χέρια από κιμά

Τα κιμαδένια χέρια είναι εκ των ων ουκ άνευ και δεν μπορούσαν να λείπουν απ’ το μπουφέ μας. Μην τρομάζεις, με τις οδηγίες βήμα-βήμα γίνονται πανεύκολα …


ΨΗΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Μάτια από μπαλάκια μοτσαρέλας

Χρησιμοποιούμε μίνι μοτσαρέλες ή κόβουμε κομμάτια μοτσαρέλας στο μέγεθος και σχήμα ματιού.  
Βάζουμε ροδέλες γεμιστής ελιάς για να φτιάξουμε την κόρη και την ίριδα και δημιουργούμε μικρά αιμοφόρα αγγεία με κέτσαπ. 
Εναλλακτικά φτιάχνουμε μάτια καθαρίζοντας ραπανάκια και αφήνοντας πού και πού λεπτές κόκκινες λωρίδες. 
Αν μάλιστα φτιάξουμε κι ένα φακελάκι έτοιμη ντοματόσουπα, θα έχουμε το απόλυτο splatter με μάτια να κολυμπούν σε μια λίμνη αίματος, όπως λένε και τα δημοσιογραφικά κλισέ.



clip_image002[4]     rapanakia matia    



Φίδι από σφολιάτα

Μαύρο φίδι και κολοβό μας έφαγε τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρω μήπως οσονούπω αρχίσουμε να τρώμε φίδια σαν τους Κορεάτες. Πάντως ένα φίδι το φάγαμε στο πάρτυ. 
Φτιάξαμε μια πλεξούδα με πάστα ελιάς και φέτα και της δώσαμε σχήμα φιδιού - αν και τελικά έμοιαζε περισσότερο με τον κατηραμένο όφι, πριν τον σκοτώσει ο Αλέκος με τα κυδώνια …



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ    ΨΗΜΕΝΟ



Λουκανικοπιτάκια - μούμιες

Μούμια-σες, λέει η μαμά μούμια στο μουμιάκι της. Κι εμάς μας έμοιασαν τα λουκανικάκια με μουμιάκια, όταν τα τυλίξαμε με σφολιάτα. 

Κόβουμε ένα φύλλο σφολιάτα σε λεπτές λωρίδες κι αρχίζουμε να τυλίγουμε ένα λουκάνικο Φραγκφούρτης, φροντίζοντας να μην αφήνουμε κενά, αλλά το κάθε γύρισμα να πατάει πάνω στο προηγούμενο. 
Αφήνουμε ακάλυπτο ένα μικρό κομμάτι φτιάχνοντας το πρόσωπο της μούμιας.



ΤΥΛΙΓΜΑ   ΕΤΟΙΜΟ


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.


ΕΤΟΙΜΑ   ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ 2



Αυγά κοπάδι από αράχνες

Τα βραστά αυγά με το δολοφονικό κρόκο - αυτόν που αφαιρούμε, τον πατάμε με το πηρούνι και τον δουλεύουμε με μαγιονέζα και μουστάρδα για να φτάσει η χοληστερίνη σε δυσθεώρητα ύψη, γίνονται πάντα ανάρπαστα. 
Ακόμη κι αν έχουν επάνω τους ένα ολόκληρο κοπάδι από μαύρες, ανατριχιαστικές αράχνες …


ΠΙΑΤΟ   ΠΙΑΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ



Μαύρα μακαρόνια

Και το κλου της βραδιάς: τα μαύρα τρομαχτικά μακαρόνια. 
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με μια πηχτή σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε να ξεπροβάλλουν δάχτυλα από λουκάνικα και μάτια από κρεμμυδάκια τουρσί.


ΜΑΥΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


Το πιάτο ήταν τόσο τρομαχτικό που έκαψε το φλας. Τελική φωτό γιοκ!


                                                                                       συνεχίζεται



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου